19.10.2024-17:48 (Son Güncelleme:19.10.2024-17:48)

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'ın Gaziantep Ziyareti

Elitaş, Gaziantep'te ilçe kongrelerine katıldı, Gazze'deki olaylara dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş, Gaziantep'te Kongrelere Katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisi adına Gaziantep şehrinde düzenlenen Şehitkamil ve İslahiye ilçe kongrelerine iştirak etti. Kongreler, kent merkezindeki Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

İlk Kongrede Önemli Mesajlar Verildi

Elitaş, AK Parti Şehitkamil 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı açılış konuşmasında, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, partinin azimli duruşunu vurguladı. "Bu dava, kutlu bir dava, yorucu bir dava, fedakarlık isteyen bir dava. 2028 yılına kadar durmadan çalışacağız," şeklinde konuştu.

Gazze'deki Soykırım ve Uluslararası Cevaplar

Elitaş, Gazze'deki insani duruma değinerek, "51 binden fazla insan katledildi; 30 bini kadın ve çocuk," dedi. Almanya ve ABD'nin tutumlarını eleştirerek, "Almanya'nın, İsrail'in Gazze'deki soykırımına verdiği destek, tarihin adaletsizliğini yansıtıyor," ifadelerini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Teşkilat mensuplarına "didüşerek değil, kol kola girerek" çalışmaları gerektiğini belirten Elitaş, birlik vurgusunu ön plana çıkardı. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül de birlik mesajını tekrarladı ve 85 milyonun tek yürek olması gerektiğini ifade etti.

Deprem ve Ekonomik Yük

İslahiye'deki kongrede de konuşan Elitaş, 6 Şubat 2023'teki depremin Türkiye ekonomisine maliyetinin 110 milyar dolar olduğunu belirtti. "85 milyon, 6 Şubat'ta tek yumruk oldu ve yaraları sarmak için bu birlikteliği sürdürecek," dedi.

Kongrelerde İsmail Güler yeniden Şehitkamil İlçe Başkanı olurken, Reşit Uluşan da İslahiye İlçe Başkanı seçildi.

Gaziantep'te Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda, AK Parti Şehitkamil 8. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre'ye, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr