26.10.2024-20:29 (Son Güncelleme:26.10.2024-20:29)

AK Parti Edremit İlçe Kongresi'nde İHA ve SİHA'lar gündemde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, yerli savunma sanayisine vurgu yaptı, TUSAŞ'a yapılan saldırıyı kınadı.

AK Parti Edremit İlçe Kongresi'nde Önemli Mesajlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, partisinin düzenlediği Edremit 8. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Uygur, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, Türk savunma sanayisinde gelinen noktaya dikkat çekti.

Yerli ve Milli Savunma Sanayi Vurgusu

Uygur, konuşmasında, "Bir zamanlar İsrail'den aldığımız İHA ve SİHA'lar bize kullandırılmadığı, tamir ve tadilatının yaptırılmadığı dönemleri hatırladığımızda, yüzde 80'i yerli ve milli savunma sanayinin ne anlama geldiğini biliyoruz. TUSAŞ'a yapılan saldırıların ardında yatan nedenleri de çok iyi anlıyoruz ama tüm çabalar boş." şeklinde ifadeler kullandı.

Şehitler İçin Başsağlığı Mesajı

Uygur, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetleyerek, "Biz, bu saldırılara asla göz yummayacağız. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temennisiyle, güçlü Türkiye idealine bağlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Vekil Canbey’in Destek Mesajları

Kongrede, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de benzer bir mesaj vererek, TUSAŞ'a yapılan saldırıyı kınadı. Canbey, "Ülkemizin en büyük kurumuna yapılan bu hainliği lanetliyor, vefat edenlere rahmet diliyoruz," şeklinde konuştu.

Başkanlık Seçimi

Kongrenin ardından yapılan oylamada, mevcut ilçe başkanı Rıfat Ertaş ve 29 kişilik yönetim listesi yeniden seçildi. Kongreye AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ve çok sayıda partili katıldı.

Balıkesir'de, AK Parti Edremit 8. Olağan İlçe Kongresi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr