15.10.2024-18:28 (Son Güncelleme:15.10.2024-18:28)

AK Parti Çiğli İlçe Kongresi'nde Kritik Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Çiğli İlçe Kongresi'nde savunma sanayi ve yerel sorunlar hakkında önemli mesajlar verdi.

AK Parti'li Dağ, Çiğli İlçe Kongresi'nde Konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Çiğli’de düzenlenen 8. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, savunma sanayi bütçesine ilişkin önemli detaylara yer verdi. Dağ, bu bütçelerin çok büyük olduğunu belirterek, meclise sunulan teklifin tamamen yeni bir savunma sanayi fonu oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

AK Parti'nin İktidar Geçmişi ve İlerleyişi

23 yıl önce milletin umudu olarak kurulan AK Parti'nin, bu süre zarfında 22 yılını iktidarda geçirdiğini hatırlatan Dağ, son yerel seçimler haricinde girdiği tüm seçimlerde birinci parti olmayı başardıklarını vurguladı. Türkiye'nin savunma sanayinde son yıllarda önemli adımlar attığını söyleyen Dağ, yerlilik oranının %20’den %80’e çıkarıldığını belirtti.

Coğrafyadaki Gerilim ve Savunma Sanayi Önemi

Türkiye'nin çevresinde devam eden savaşlara dikkat çeken Dağ, bu koşullar altında savunma sanayi alanında gerekli tedbirlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. "Bu konuda gerekli adımları bugüne kadar attık. Bundan sonra da milletçe atmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

CHP'ye Eleştiriler

Dağ, CHP’nin İzmir’deki siyasetçilerini eleştirerek, "İzmir'i İstanbul'a teslim ettiniz," dedi ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da şehirdeki yönetimin iflas ettiğini savunarak, İzmir Körfezi'nin önemine vurgu yaptı.

Gelecek Vizyonu

Saygılı, İzmir’de yürütülen projelerin başarıya ulaşması için tüm güçleriyle çalışacaklarını, ayrıca Çiğli’nin sorunlarının çözümünde kararlılık göstereceklerini ifade etti. Kongrede mevcut ilçe başkanı Oktay Özdemir tek aday olarak yer aldı ve teşkilatın seçim için sahada olacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ (sağ 8), partisinin AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binası teras katında gerçekleştirilen Çiğli 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı (sağ 7), AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ (sağ 9), AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir (sağ 6), de hazır bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr