09.10.2024-10:09 (Son Güncelleme:09.10.2024-10:09)

AJet Önümüzdeki Yıl 20 Milyon Yolcu Taşımayı Hedefliyor

AJet, 2024 yılında 20 milyon yolcu taşımak için hedeflerini büyütüyor. Genel Müdür Kerem Sarp detayları paylaştı.

AJet, 2024 Hedeflerini Açıkladı

AJet, Genel Müdürü Kerem Sarp’ın yaptığı açıklamaya göre, gelecek yıl 20 milyonun üzerinde yolcu taşıma hedefi ile büyüme planlarını sürdürüyor.

Yıl Sonuna Kadar Tahmini 16 Milyon Yolcu

Kerem Sarp, "Yıl sonuna kadar yaklaşık 16 milyon yolcuya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Hatta bu rakamı geçmemiz mümkün," şeklinde konuştu.

Yeni Hattımız Tuzla

AJet, Bosna Hersek'in Tuzla kentine de uçuş başlatarak operasyonlarını genişletti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Tuzla Uluslararası Havalimanı arasında haftada bir gün sefer düzenleniyor.

Ekonomik ve Kültürel İlişkilerde Katkı

Sarp, Tuzla'nın Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişiminde önemli bir etken olacağını belirtti. Ayrıca, Tuzla'nın büyüklüğünden dolayı bu pazardan pay alabileceğini düşünüyor.

Yeni Yatırımlar ve Filonun Gençleştirilmesi

AJet, gelecek yıl uçak sayısını 104’e çıkarmayı ve filoyu gençleştirmeyi planlıyor. Sarp, yeni nesil uçakların alınmasının yakıt maliyetlerini düşüreceğini ve müşteri memnuniyetini artıracağını söyledi.

Avrupa'daki Yeni Destinasyonlar

AJete, Avrupa'daki yeni destinasyonlara açılmayı planladıklarını ifade eden Sarp, "İspanya pazarında ciddi bir talep var, bu yüzden daha fazla noktaya uçuş açabiliriz," dedi.

Uçuş Fiyatlarının Düşmesi

Artan hava yolu kapasitesinin, talep üzerindeki olumlu etkisine dikkat çeken Sarp, dış hatlarda ve iç hatlarda uçmanın artık lüks olmaktan çıktığını vurguladı.

Turizme Katkı ve Eğitim Yatırımları

Sarp, Ankara turizmine katkı sağlamak ve burada turist çekmek amacıyla planlar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, pilot eğitimi için yatırımlar yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sonuç olarak, AJet, hava taşımacılığı sektöründe büyüyen başlıca operatörlerden biri olmayı hedefliyor ve bu doğrultuda önemli adımlar atıyor.

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’nın ardından, Tuzla kentini de uçuş ağına eklemeleri dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, AJet'in hedef ve planları hakkında bilgi verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr