07.10.2024-15:21 (Son Güncelleme:07.10.2024-15:21)

AJet İstanbul-Tuzla Uçuşlarına Başladı

AJet, İstanbul ve Bosna Hersek'in Tuzla kenti arasında uçuş seferlerine başladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, iki ülke ilişkilerinin güçleneceğini belirtti.

AJet'in Yeni Uçuş Hattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJet’in 1 Ekim itibarıyla başlattığı yeni dış hat seferlerinden birinin Bosna Hersek’in Tuzla kentine olduğunu duyurdu. Uraloğlu, bu seferlerin İstanbul ile Tuzla arasındaki ticaret ve ilişkileri geliştireceğine inandığını belirtti.

İlk Uçuş Töreni

Bakan Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tuzla Havalimanı’na yapılan ilk uçuş için düzenlenen törene katıldı. Burada yaptığı konuşmasında, Tuzla'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. Uraloğlu, Bosna Hersek ile dost ilişkilerin her koşulda süreceğini vurguladı.

Bölgesel Dayanışma

Uraloğlu, Bosna-Hersek'in 6 Şubat depremlerine yardım ettiğini hatırlatarak, "TİKA, Kızılay ve AFAD, Tuzla'daki kardeşlerimize gıda ve su temininde bulunuyor," dedi. Ayrıca, Gazze'deki saldırıları kınayarak, bu tür olayların geçmişte Bosna'da yaşanan acıları hatırlattığını ifade etti.

Gelecek Hedefler

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, bu uçuş ile iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü pekiştirdiklerini belirtti. Sarp, gelecekte 44 ülke ve 113 şehir ile daha fazla sefer gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Tuzla hattında haftada bir yapılan seferlerin talebe göre artırılacağı planlanıyor.

Tuzla'dan Mutlu Haberler

Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagic ise Türkiye'den gelen heyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AJet’in şehre gelmesinin önemli işbirliklerine vesile olacağına inandığını belirtti.

AJet'in, İstanbul Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla Havalimanı'na yaptığı ilk uçuş vesilesiyle tören düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr