18.06.2024-14:21 (Son Güncelleme:18.06.2024-15:18)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dijital Ortamda Çocukları Koruma Çabalarımızı Artırıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri riskleri önlemek amacıyla Bakanlık bünyesinde oluşturulan Sosyal Medya Çalışma Grubu'nun aktif bir şekilde çalıştığını ve son dönemde birçok içeriğe müdahale ettiklerini açıkladı.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, dijitalleşmenin artmasıyla birlikte çocukların bu ortamlarda büyük risk altında olduğunu vurgulayarak, Sosyal Medya Çalışma Grubu'nun çocukların dijital ortamda karşılaşabilecekleri zararlı içerikleri tespit etmek ve önlemek için önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Grup, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürüterek çocukları dijital ortamlarda siber zorbalık, uygunsuz içerikler, kişisel veri güvenliği ve mahremiyet ihlallerine karşı korumaya çalışıyor.


Binlerce Çocuğa Müdahale Edildi

Bakanlık olarak, Sosyal Medya Çalışma Grubu aracılığıyla son dönemde 2 bin 158 içeriğe müdahale ettiklerini bildiren Göktaş, ayrıca risk altında bulunan çocuklara psikososyal destek sağladıklarını ve gerektiğinde sosyal hizmet müdahalesinde bulunduklarını da ifade etti. Bu çerçevede, çocukların olumsuz içeriklere maruz kalmaması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi kurumlarla işbirliği içinde olduklarını da belirtti.

Bakan Göktaş, çocukların dijital ortamlarda sağlıklı bir şekilde gelişim göstermelerini sağlamak ve güvenli bir çevrede bulunmalarını temin etmek adına Bakanlık olarak çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

yareneryilmaz@haber365.com.tr