19.10.2024-15:18 (Son Güncelleme:19.10.2024-15:18)

Aile Forumu'nda Aile Yapısının Korunması Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı, aile yapısının korunmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Aile Yapısını Koruma Vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'da gerçekleştirilen aile forumuna katılım gösterdi. Erbaş, ailenin korunması ve güçlendirilmesine dair yurt içinde ve yurt dışında yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

"Bilinçli Aile Bilinçli Toplum" Forumu

Bağcılar Belediyesi Konferans Salonu'nda, Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bilinçli Aile Bilinçli Toplum" adlı forumda konuşan Erbaş, çocukların ve gençlerin küçük yaştan itibaren ahiret bilinciyle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Geçmişteki Faaliyetler

Erbaş, geçtiğimiz ramazan ayında Türkiye genelinde düzenlenen yüzlerce konferans ve seminer ile birlikte, 90 bin camide vaazlar ve hutbeler aracılığıyla "Peygamber Efendimiz ve Ahiret Bilinci" ile "Ramazan ve Ahiret Bilinci" konularında etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gençlerin Duygusal Durumu

Fıtratı ve aileyi tehdit eden anlayışların tarihsel olarak "cahiliye adeti" olarak tanımlandığını dile getiren Erbaş, gençlerin duygu ve düşüncelerinin cinsiyet üzerinden suistimal edilmesinin meselelerin ciddiyetine dikkat çekti. "Aile kurumu ve ülkemizin geleceği açısından mutlaka üzerinde durulması gereken hususlar var" dedi.

Programda Katılımcılar

Programa ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve İl Müftüsü Safi Arpaguş da katıldılar.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bağcılar Belediyesi Konferans Salonu'nda, Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği İl Başkanlığınca düzenlenen "Bilinçli Aile Bilinçli Toplum" başlıklı aile forumuna katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr