06.07.2022-11:20 (Son Güncelleme:06.07.2022-11:20)

Aile destek paketi nedir kimler faydalanabilir? Aile destek paketi ne kadar? Başvurular nereye yapılıyor?

Aile Bakanı Derya Yanık tarafından duyurusu yapılan Aile destek paketleri için araştırmalar hız kazanarak devam ediyor. Belirlenen yardımlardan yararlanmak isteyen binlerce kişi bulunurken kimlerin yararlanabileceği ve destek paketi detayları merak konusu oldu. İşte, Aile destek paketi şartları, başvuruları ve kimlerin yararlanabileceğine ilişkin detaylar haberimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile Destek Programına ilişkin yaptığı açıklama sonrasında gündemde tekrar sosyal yardımlar yerini aldı. 4 milyon aileye toplamda 15 milyar TL'lik yardım yapılacağı açıklanması üzerine Aile destek paketi de merak konusu oldu. Aile destek paketi hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Aile destek programı ne zaman hesaplarda olacak?

Aile destek paketine ilişkin açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu tarafından geldi. Sosyal medya hesabı üzerinde Erdoğan'ın önceden duyurduğu ve 12 ay boyunca devam edecek Aile Destek Programı'nın ödemelerinin Temmuz ayında başlayacağını açıkladı.

Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır?

Yoğun ilgi gösterilen Aile Destek Programına başvuruda bulunacak kişiler e-devlet üzerinden başvuru yapabildiği gibi isterlerse de ikametgah adresine bağlı olarak görev yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da giderek başvuruda bulunabilirler.


Aile destek programına kimler başvuruda bulunabilir?

18 yaşını doldurmuş

TC vatandaşı olmak

Mavi kart sahibi olmaması

Yerleşim yerinin Türkiye olması

Yukarıda belirtilenlerin yanı sıra bu destek paketinden yararlanabilmek için eve giren asgari ücretin kişi başına düşen gelirinin fazla olmaması gerekmektedir. Hane içerisinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak görev alan birileri olması halinde destekten yararlanılmamaktadır.

Aile destek programı ödemeleri ne kadar?

1 yıl boyunca ödeme yapılacak olan destek ödemeleri 450-600 TL aralığında değişkenlik göstermektedir.

450 TL üzeri ─ 772,60 TL ve altı 550

772,60 TL üzeri ─ 1.095,20 TL ve altı 500

1.095,20 TL üzeri ─ 1.417,80 TL’den az 450

sahsenem@haber365.com.tr