19.06.2022-22:30 (Son Güncelleme:19.06.2022-22:30)

Aile Destek Paketi Bayram Harçlığı'ndan kimler yararlanacak? İhtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde 500 - 750 TL verilecek

Ekonomik olarak kendilerine yetemeyen ihtiyaç sahiplerine müjdeli bir haber geldi. Buna göre iİhtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde 500 - 750 TL verilecek. Peki Aile Destek Paketi Bayram Harçlığı'ndan kimler yararlanacak? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

Türkiye’de son aylarda iyice zirve yapan enflasyon oranları sebebiyle ihtiyaç sahibi olan kişi sayısında endişe verici bir artış söz konusu. Bu ihtiyaç sahiplerin kendilerine ekonomik olarak yetemediği için devletin sağladığı sosyal yardımları araştırmaya devam ediyor. Ekonomik olarak kendilerine yetemeyen ihtiyaç sahiplerine müjdeli bir haber geldi. Buna göre iİhtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde 500 - 750 TL verilecek. AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamasına göre söz konusu yardım ‘’Aile Destek Paketi’’ adı altında yapılacak. Peki Aile Destek Paketi Bayram Harçlığı'ndan kimler yararlanacak?

Aile Destek Paketi Bayram Harçlığı'ndan kimler yararlanacak?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde 500 TL ile 750 TL arasında bir nakit yardımı yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaları da destekleyen Sarıeroğlu, söz konusu ödemelerin 1 yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceğini kaydetti.


Kamu işçileri ve memurların Aile Destek Paketi’nden faydalanamayacağını ifade eden Sarıoğlu, Haziran ayının üçüncü haftası itibariyle başvuru işlemlerinin sosyal yardım vakıflarından ve E-Devlet sistemi üzerinden alınacağını kaydetti. Sarıoğlu, başvuru yapacak olan ihtiyaç sahiplerinden yeni bir gelir testi istenmeyeceğini de ifadelerine ekledi.

Sosyal yardımlara 2022 yılı bütçesinde 104 milyar TL’lik bir pay ayırdıklarını söyleyen Jülide Sarıeroğlu, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara verilecek olan yardım miktarının 500 TL ile 750 TL arasında olacağını söyledi. Nakit ihtiyacı olan her vatandaşın bu yardıma başvurabileceğini kaydeden Sarıeroğlu, gerekli şartları karşılayan vatandaşların yardımdan faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

muratcankilic@haber365.com.tr