13.02.2023-17:12 (Son Güncelleme:13.02.2023-17:12)

Aile destek ödemeleri Şubat ayında ne zaman yatacak? Aile destek parası ne kadar oldu? 2023 Şubat aile destek parası sorgulama

Aile destek ödemeleri konusunda araştırmalar devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardım ödemelerinin Şubat ayında hangi gün yatacağı internet üzerinden 2023 Şubat aile destek parası sorgulama terimleriyle araştırılıyor. Peki Aile destek ödemeleri Şubat ayında ne zaman yatacak? Aile destek parası ne kadar oldu? İşte soruların cevapları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahibi ailelere verilen aile destek ödemeleri günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Destek kapsamında yer alan vatandaşlar her gün 2023 Şubat aile destek parası sorgulama terimleriyle arama motorlarını meşgul ederken, diğer yandan da ‘’Aile destek ödemeleri Şubat ayında ne zaman yatacak? Aile destek parası ne kadar oldu?’’ yanıtlarını merak ediyor.

Aile destek ödemeleri Şubat ayında ne zaman yatacak?

Şubat 2023 aile destek ödemeleri konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ödemelerin Şubat ayının ortalarına doğru yapılacağı tahmin edilirken, son yapılan aile destek ödemeleri 29 Aralık 2022 tarihinde hesaplara yatmıştı.


Aile destek parası başvurusu nasıl yapılır?

Gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile Destek Programı başvurularını E-Devlet sisteminden veya kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen müracaat ile gerçekleştirebilirler.

Aile Destek Programı şartları şu şekilde:

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması hallerinde başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

muratcankilic@haber365.com.tr