25.05.2019-13:23 (Son Güncelleme:25.05.2019-13:18)

Ahır Olarak Kullanılıyordu, İçinden 3500 Yıllık Hiyeroglif Çıktı

Kapadokya'da ahır olarak kullanılan bir yapıda Hitit dönemine ait olduğu düşünülen 3 bin 500 yıllık hiyeroglifler bulundu.

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya bölgesinde bir ahırda Hitit Dönemi'ne ait olduğu belirlenen hiyeroglif yazılar bulundu.

Türkiye'nin önemli turizm yerlerinden Kapadokya bölgesi tarihe ışık tutmayı sürdürüyor. Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyünde yer alan bir ahır içindeki taşlarda Hitit Dönemi'ne ait olduğu belirlenen ve 3 bin 500 sene öncesine ait hiyeroglif parçalar bulundu. Ovaören köyünde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında kazı başkanı olarak vazife yapan Prof. Dr. Yücel Şenyurt tarafından ahır içinde Hitit dönemine ait hiyeroglif parçalar bulundu.

TABAL ÜLKESİNİN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ AYDINLANACAK

Nevşehir'in Gülşehir içesinde yer alan bir ahır içinde olan Hitit dönemine ait olduğu belirlenen ve 3 bin 500 senelik hiyeroglif parçalar sayesinde Tabal ülkesinin tarihi ve kültürünün aydınlatılmasında önemli katkılar sağlayacağı bildirildi. Ahırda olan hiyeroglif parçalar üstünde olan işaretlerin yazı karakteri bakımından Suvasa ve Topada yazıtları ile aynı gruba girdiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr