21.10.2024-12:48 (Son Güncelleme:21.10.2024-12:48)

Afrikalı Kadınlar Lübnan'da Yardım Bekliyor

Lübnan'daki çatışmalardan etkilenen Afrikalı kadınlar, güvenli bir yaşam umuduyla yardım bekliyor.

Afrikalı Kadınların Acı Hikayesi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İsrail'in yoğun saldırıları sonucu zor günler geçiren Afrikalı kadınlar, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ülkelerine Dönme Umudu

İsrail saldırılarının etkisi altında kalan 172 kadın ve 3 bebek, Lübnanlı gönüllüler tarafından bir barınağa yerleştirildi. Barınakta yaşayan Sierra Leoneli kadınlardan Patricia Antwin, "Hepimiz ülkemize dönmek istiyoruz. Lübnan, güvenli bir ülke değil. Durumumuz son derece kötü," dedi.

Yardım Gönüllülerinin Önemi

Yardım gönüllüsü Lea Ghorayeb, barınağın açılmasına önayak oldu ve burada kalanların İsrail saldırıları nedeniyle tahliye edilen kişiler olduğunu açıkladı. Ghorayeb, "Sokakta kalan kadın ve çocuklar için bu barınağı açtık," sözlerini dile getirdi.

Yaşam Koşulları ve Yardım Talepleri

Barınakta kalan Isatu Kargbo, "Çocuklarımı çok özlüyorum. Ailemi, annemi çok özlüyorum," diyerek duygularını ifade etti. Marion Binta Barrie ise işsiz kalınca yaşadığı acıları anlattı. "Acı çekiyoruz, mutlu değiliz. Artık hiçbir şeyimiz yok," dedi.

Gelecek İçin Umut

Beyrut'taki bu barınak, savaşın en büyük mağdurları olan bu kadınlar için bir umut ışığı oldu. Yardım gönüllüleri, onların ülkelerine geri dönmeleri ve hayatlarını yeniden inşa etmeleri için çalışmalara devam ediyor.

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, çalışmak için gelip savaş nedeniyle işsiz kalan Afrikalı kadınlar kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Sierra Leoneli 172 kadın ve 3 bebek, Lübnanlı gönüllüler tarafından başkent Beyrut'ta bir barınağa yerleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr