10.10.2024-00:48 (Son Güncelleme:10.10.2024-00:48)

Afrika'da İslam Tarihi Üzerine Bilimsel Panel Düzenlendi

İSAM, Afrika'da İslam tarihi üzerine önemli bir panel düzenleyerek akademik katkı sağladı.

AFRİKA'DA İSLAM TARİHİ ÜZERİNE PANEL DÜZENLENDİ

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) tarafından gerçekleştirilen "Afrika'da İslam Tarihi Çalışmaları" başlıklı panel, farklı bakış açılarını bir araya getirdi.

Konuya İlişkin Kapsamlı Sunumlar

Panelde Bergen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Anne K. Bang ve Prof. Dr. Knut S. Vikor, akademik birikimlerini paylaştı. Kübra Nugay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturum, İSAM'ın 19. ilmi toplantısı olma özelliği taşıyor.

Prof. Dr. Bang’ın Değerlendirmeleri

Prof. Dr. Bang, yaptığı sunumda Doğu Afrika’nın 19. ve 20. yüzyıldaki İslam tarihine değindi. "Afrika'ya ve Svahili sahiline aşina olmayanlar için, Doğu Afrika kıyı bölgesinin çok erken İslamlaştığını, özellikle Güney Arabistan ve İran'dan gelen göçlerle geliştiğini" belirtti.

İslam Hukuku Üzerine Tartışmalar

Prof. Dr. Vikor ise, "Müslüman Afrika'dan üç örnek ışığında İslam hukukunun devamlılığı" başlıklı konuşmasında, İslam hukukunun modern devlet sistemine entegrasyonuna dair süregelen tartışmaların önemine vurgu yaptı. Vikor, "Kolonyal dönemde oluşan en önemli değişim, hukukun referans kaynaklarına sahip olmanızdır" dedi.

Hatıra Fotoğrafı ve Hediyeler

Ppanelin sonunda, İSAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Çolak, konuşmacılara kitap hediyesi takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Konferans Salonu'nda "Historical Studies of İslam in Africa (Afrika'da İslam Tarihi Çalışmaları)" başlıklı panel düzenlendi. Bergen Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Anne K. Bang (solda) ve Prof. Dr. Knut S. Vikor'un (sağda) konuşmacı olarak katıldığı İSAM ilmi toplantılarının on dokuzuncusunu Kübra Nugay (ortada) yönetti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr