15.10.2024-12:22 (Son Güncelleme:15.10.2024-12:22)

Afetlere Hazırlık: Gençlerden Çözüm Önerileri ve Memur-Sen'in Rolü

Afetlere karşı hazırlık amacıyla düzenlenen programda gençlerin katkıları vurgulandı, Memur-Sen'in çalışmaları aktarıldı.

Afete Hazır Türkiye: Gençler Projeye Katkıda Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Gençlerimiz bu süreçte önemli bir rol üstlenmiştir.” açıklamasıyla dikkat çekti.

Kapanış Programı Gerçekleşti

Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleşen "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi"nin kapanış programında, gençlerin afet bilincini artırma hedefi ön plandaydı. Yerlikaya, Memur-Sen'in Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

Yerlikaya, “Bu hareket, Bosna, Buhara, Karabağ, Gazze için dimdik ayaktadır.” diyerek Memur-Sen'in dış politikadaki duruşunu da sergiledi. ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırıları üzerine insanlığın vicdanına dikkat çekti.

6 Şubat Depremleri ve Gençlerin Rolü

“Afete Hazır Türkiye” projesinin oluşturulmasında, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra gençlerin gösterdiği dayanışmanın önemini belirten Yerlikaya, gençlerin geleceğimiz olduğunu ifade etti. “Yetişen neslin afet bilincinin artırılması çok önemli.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı'nın Mesajı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son yıllarda artış gösteren afetlerin öncelikli olarak alınacak tedbirlerle aşılabileceğini belirtti. “Afetler sosyolojik bir sorumluluk değil, vatana yükümlülük olarak görülmelidir.” ifadesini kullandı.

Geleceğe Dönük Adımlar

Yalçın, 6 Şubat depremleri sonrasında daha etkili ve proaktif bir yaklaşımla hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Ekip sayısının artırılması kararı da alındı.

Ödüller ve Sertifikalar

Program sonunda, afet bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayanlara çeşitli ödüller ve sertifikalar verildi.

Ankara'da, Memur-Sen Genel Merkezi'nde, "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi" için kapanış toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sağ 3) ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (sağ 4) toplantıya katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr