23.08.2024-13:00 (Son Güncelleme:23.08.2024-13:04)

AFAD’dan orman yangınlarına ilişkin açıklama: İzmir ve Aydın’daki 10 mahalle afet bölgesi ilan edildi

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre İzmir ve Aydın’da meydana gelen orman yangınları sebebiyle 10 mahalle afet bölgesi ilan edildi.

AFAD, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 14-20 Ağustos tarihleri arasında İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı illerinde orman yangınları meydana geldiğini belirtti. Açıklamada, yangınların yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 5 bin 381 vatandaşın tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildiği ifade edildi.

10 mahalle afet bölgesi ilan edildi

Ayrıca, İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi, Bayraklı ilçesine bağlı Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri, Karşıyaka ilçesine bağlı Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri, Tire ilçesine bağlı Çayırlı Mahallesi, Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri ile Didim ilçesine bağlı Hisar Mahallesi'nin, yangınlardan etkilendikleri için "genel hayata etkili afet bölgesi" ilan edildiği açıklandı.


Vatandaşlara nakit yardımı yapılacak

Yangından etkilenen bu mahallelerde "hak sahibi" çalışmalarına başlandığı ve konut ile iş yerleri zarar gören vatandaşların AFAD İl Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği vurgulandı. Zarar tespit çalışmalarının ardından, bu vatandaşlara nakdi yardım yapılacağı belirtildi. Devletin tüm imkanları ve kurumlarıyla yangından etkilenen vatandaşların yanında olacağı ifade edildi.

muratcankilic@haber365.com.tr