02.03.2023-16:25 (Son Güncelleme:02.03.2023-16:25)

AFAD nedir, ne iş yapar? AFAD amacı nedir, ne zaman kuruldu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye ilk müdahaleyi yapan kurum olan AFAD hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki AFAD nedir, ne iş yapar? AFAD amacı nedir, ne zaman kuruldu? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında bölgenin koordinasyonunu sağlayan kurum olan AFAD, vatandaşların hakkında araştırmalarını artırdığı konular arasında yer alıyor. Peki AFAD nedir, ne iş yapar? AFAD amacı nedir, ne zaman kuruldu?

AFAD nedir, ne iş yapar?

Uzun adı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı olan AFAD, 17 Haziran 2009 tarihinde kurulmuştur. 15 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren AFAD’ın Başkanı 15 Eylül 2021 tarihinden bu yana Yunus Sezer’dir.


Afet öncesi hazırlık, afet esnasında yapılacak müdahaleler ve afet sonrasında yapılacak olan çalışmaların koordinasyonunu sağlama görevleri bulunan AFAD’ın yurt dışından gelen insani yardım organizasyonlarını da düzenli koordine etmek gibi bir görevi vardır.

AFAD amacı nedir?

AFAD’ın 6 amacı bulunmaktadır. Bunlar şunlardır:

Afet ve acil durumda koordinasyonun etkinliğini artırmayı,

Afet yönetimi konusunda tüm sektörlerin bilgilendirilmesini sağlamayı,

Afet esnası ve afet sonrası oluşan süreçleri etkili şekilde yönetebilmeyi,

Toplumu bilgilendirerek afet ve acil durumlara hazırlıklı olunmasını sağlamayı,

Uluslararası arenada öncü kuruluşlardan biri olmayı,

Sürekli öğrenen ve kendini geliştiren kurum olabilmeyi amaçlar.

muratcankilic@haber365.com.tr