06.10.2024-20:44 (Son Güncelleme:06.10.2024-20:44)

AFAD, Bosna Hersek'e Sel Yardımı Gönderiyor

AFAD, Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketinde zarar gören bölgeye yardım ulaştırmak için konteyner ve jeneratör gönderecek.

AFAD, Bosna Hersek'e Yardım Eli Uzatıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bosna Hersek'te selden etkilenen bölgelere acil yardım olarak 60 konteyner ve 100 jeneratör göndereceğini duyurdu.

Hamza Taşdelen'in Ziyareti

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, sel felaketinin en çok etkilediği Buturovic Polje ve Donja Jablanica bölgelerini ziyaret etti. Taşdelen, afetin yol açtığı hasarı yerinde gözlemledi.

Yıkılan Evler ve Barınma Tedbirleri

Taşdelen, "Nehir yatağının yakınında bulunan 10 evin su baskınları sonucunda yıkıldığını ve tahrip olduğunu gördük" dedi. AFAD, yerel yönetimlere barınma ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini iletti.

İnsani Yardım Malzemeleri

"Barınma ile ilgili 60 konteyner ve 100 jeneratör ulaştırma kararı aldık. Ayrıca, beraberimizde getirdiğimiz insani yardım malzemelerini de buradaki selden zarar gören vatandaşlarımızla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Büyük Hasar ve Türkiye'nin Destek Sözü

Taşdelen, "Hasar son derece büyük ve bu sel olayının geniş bir alanı etkilediğini belirttik. Türkiye olarak burada gerekli olan her türlü yardımı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Teşekkür Mesajları

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic, evsiz kalan vatandaşlara kalacak yer sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Türk halkı ve AFAD'a teşekkür ederek, "AFAD'ın yardımları sayesinde vatandaşlarımızın başlarını sokabilecekleri yerleri olabilecektir" dedi.

AFAD'ın gönderdiği konteyner ve jeneratörlerin, Bosna Hersek Federasyonu yönetimi tarafından kabul edildiği belirtildi. Ülkede yaşanan sel felaketinde toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi alındı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bosna Hersek'te selden etkilenen bölgeye 60 konteyner ve 100 jeneratör gönderileceğini duyurdu. AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen (sol 2), ülkede selden en çok etkilenen Buturovic Polje ve Donja Jablanica'yı ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr