08.07.2024-16:23 (Son Güncelleme:08.07.2024-16:36)

AFAD açıkladı: İki il afet bölgesi ilan edildi! 55 milyon lira ödenek ayrıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), geçtiğimiz haftalarda büyük bir yangın felaketi yaşayan Diyarbakır ve Mardin’deki yangından etkilenen mahallelerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı ile beraber bölgeye toplam 55 milyon lira kaynak aktarılacak.

Yangın felaketiyle sarsılan Diyarbakır ve Mardin illeri afet bölgesi ilan edildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan ve Bağacık mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki Yücebağ ve Yetkinler mahallelerinin yangından ciddi şekilde zarar gördüğü bildirildi.

Diyarbakır ve Mardin afet bölgesi ilan edildi

AA'da yer alan habere göre; yangınlar sonucunda 15 kişinin hayatını kaybettiği ve geniş tarım alanları ile birçok hayvanın zarar gördüğü belirtildi. Bu mahallelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiği açıklandı.


55 milyon lira ödenek ayrıldı

Yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Diyarbakır'a 3 milyon lira, Mardin'e ise 2 milyon lira olmak üzere toplam 5 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Ayrıca, tarım ve hayvancılık zararlarının giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye 50 milyon lira olmak üzere toplamda 55 milyon lira ödenek aktarılmıştır.

Açıklamada, "Devletimizin tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmaya, yangınlarda zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.


yareneryilmaz@haber365.com.tr