Adıyaman'da kasap olan Zeynal Abidin Dinç, iş yerinde başlattığı askıda et uygulamasıyla hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Adıyaman'da anlamlı bir etkinlik uygulanmaya başladı. 30 senedir kasaplık yapan Zeynal Abidin Dinç, 10 sene önce sosyal sorumluluk bilinciyle bir çalışma başlattı. Üzerinde ‘Askıda et’ yazılı kutu koyan Dinç, hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmaya başladı.
‘NE KADAR BİRİKMİŞSE O KADARLIK ETİ DAĞITIYORUZ’
Zeynal Abidin Dinç, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Dinç, hayırseverlerden aldığı hayırları ihtiyaç sahipleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını aktararak, ‘Müşterilerimiz alışveriş yaptığı esnada para üstlerini bağış kutusuna bırakıyor. Bizler de her cuma günü kutuyu açıp ne kadar birikmişse ona karşılık gelen eti ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Kurban veya adak bağışı yapanlar da oluyor, onları da dağıtıyoruz.’ dedi.
‘KENDİ ARAÇLARIMIZLA GİDİP ETLERİ AİLELERE TESLİM EDİYORUZ’
Ramazan ayında bağışların daha da arttığını ifade eden Dinç, ‘Muhtarlar ile kendi belirlediğimiz aileler var. İhtiyaç sahiplerini telefonla arayıp dükkana davet ediyoruz. Bazen de bizler dükkanımızı kapattıktan sonra kendi araçlarımızla gidip etleri ailelere teslim ediyoruz.’ diye konuştu.