16.10.2024-13:50 (Son Güncelleme:16.10.2024-13:50)

Adıyaman Afetzedeleri Kentsel Dönüşüm ile Yeni Evlerine Kavuşuyor

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla depremzede vatandaşlar yeni evlerine taşınıyor.

Adıyaman'daki Kentsel Dönüşüm Projesi

Adıyaman'ın Mara ve Musalla mahallelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde depremden etkilenen vatandaşlar yeni evlerine kavuşuyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hızla başlatılan projede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alanlar olarak belirlenen bu bölgelerde toplamda 1.427 konut ve 124 dükkan inşa edilecek.

Yeni Evlerin Teslimatı Başladı

Projede tamamlanan 164 konutun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi ve yeni evlerine taşınmaya başladılar. Hak sahiplerinin aldığı bu konutlar, 125 metrekarelik 3+1 ve 90 metrekarelik 2+1 dairelerden oluşuyor.

Hak sahiplerinden Sedat Bağır, kentsel dönüşüm projesinin sağladığı bu yeni evlerin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Buralar eski mahalleydi. Devletimiz geldi, bizlerle görüştü ve anlaşma sağladı. Eski evlerimizi vererek güvenli ve konforlu yeni konutlarımızı aldık. Allah devletimizden razı olsun, emekleri geçen Cumhurbaşkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum."

Yeni Konutların Kalitesi

Bir diğer hak sahibi Zehra Berkcan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, yeni yapılan evlerin kalitesinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Ayrıca, vatandaşlardan Minite Oduncu, yeni evlerin güvenli ve güzel olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm sürecinin başarıyla ilerlemesi ve mağdur olan vatandaşların yeni yuvalarına kavuşmaları, bu projenin önemi ve gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Mara ve Musalla mahallelerinde toplam bin 427 konut, 124 dükkan yapılacak. Bu kapsamda yapımı tamamlanan 164 konutun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr