18.10.2024-18:03 (Son Güncelleme:18.10.2024-18:03)

Adana'da Gastronomi Treni ile Unutulmaz Bir Turizm Deneyimi

Adana Valiliği öncülüğünde düzenlenen Gastronomi Treni ile katılımcılar kentin lezzetlerini tanıma fırsatı buldu.

Adana'da Gastronomi Treni ile Unutulmaz Bir Turizm Deneyimi

Adana Valiliği, ”Kökleriyle Adana” teması eşliğinde 8. Uluslararası Lezzet Festivali bünyesinde gerçekleştirilen “Gastronomi Treni” ile katılımcılara eşsiz bir turizm deneyimi sundu.

Belemedik Tabiat Parkı’na Yolculuk

Etkinlik kapsamında, Adana Tren Garı’ndan yola çıkan tren, müzik eşliğinde Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkı’na ulaştı. Valilik liderliğindeki organizasyona, sosyal medya fenomenleri ve yerel vatandaşlar da katıldı.

Yöresel Lezzetlerin Tadımı

Vali Yavuz Selim Köşger, etkinlikte yaptığı konuşmada, Lezzet Festivali’nin sosyal etkinliklerle zenginleştiğini belirtti. Bu yıl yüksek katılımlı bir festival beklediklerini vurgulayan Köşger, Adana’nın bölgenin gastronomi merkezi olma yolundaki önemini dile getirdi.

Adana'nın Kapasitesini Vurguladı

Köşger, “Adana Lezzet Festivali, sadece bu şehrin değil, tüm bölgenin gastronomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Bizim hedefimiz Adana, Hatay ve Gaziantep eksenli yeni bir turizm destinasyonu oluşturmak. Ayrıca Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mersin, Nevşehir, Kapadokya ve İç Anadolu’nun da bu potansiyele dahil olmasını istemekteyiz,” ifadelerini kullandı.

Lezzetlerin Tarihi Derinliği

Köşger, insanların dünyada seyahat etme nedenlerinden birinin de yeni lezzetleri denemek olduğunu belirterek, “Burası, kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan bir coğrafyadır. Bu durum, bölgemizdeki lezzetlerin de tarih boyunca süzüldüğünü göstermektedir,” dedi.

Varda Köprüsü'nde Mola

Hareketli bir gün geçiren katılımcılar, Gastronomi Treni dönüş yolunda tarihi Varda Köprüsü’nde mola vererek hatıra fotoğrafları çekildi. Böylece Adana, gastronomi ve tarih açısından yeniden keşfedilmeye devam etti.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında hazırlanan "Gastronomi Treni" ile Belemedik Tabiat Parkı'na turizm gezisi yapıldı. Etkinliğe, Vali Yavuz Selim Köşger (sol 2) de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr