24.10.2024-14:45 (Son Güncelleme:24.10.2024-14:45)

Adana'da Akademik Yıl Açılış Töreni: Türkiye'nin Teknoloji ve Girişimcilik Vurgusu

Adana Alparslan Türkeş Üniversitesinde akademik yıl açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dönmez, girişimcilik ve AR-GE'ye odaklanma çağrısında bulundu.

Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılış Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli mesajlar verdi. Tören, ATÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bakan Dönmez'den Terör Saldırısına Tepki

Dönmez, konuşmasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Bu tür saldırıların Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki ilerlemelerini asla sekteye uğratamayacağını ifade etti.

Türkiye'nin Geleceği Parlak

Dönmez, "Orta Doğu'ya komşu en güçlü ülke biziz. Geleceğimiz parlak ve umutlarımız her zaman taze kalmalı." diyerek gençlere motivasyon sağladı. Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanında kaydettiği ilerlemeleri vurguladı.

Girişimcilik ve AR-GE'nin Önemi

Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin gelişiminin üç anahtar unsurunun AR-GE, teknoloji geliştirme ve girişimcilik olduğunu belirtti. Üniversitelerde bu kültürün yerleşmesinin önemine değindi. Dönmez, geçmişte 150-200 milyon dolar olan girişim sermayesi yatırımlarının 2020'den itibaren 1 milyar doları geçtiğine dikkat çekti.

İnfak Kültürü ve Destekleme

Dönmez, toplumda infak kültürünün yalnızca geleneksel alanlarla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. "Yatırım yapmak, inovatif projeleri desteklemek de infaktır. Yahudi toplumu, girişimlerini destekleyerek başarıya ulaşmıştır. Biz de benzer bir yolu izlemeliyiz" dedi.

Mesleki Tavsiyeler ve Ödüller

Programda Vali Yavuz Selim Köşger ve ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen de konuşmalarını gerçekleştirdi. Törende, bir üst unvana terfi eden akademisyenlere cübbe giydirildi.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (ATÜ) 2024-2025 Akademik Yıl Açılışı Töreni, ATÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr