09.10.2024-12:29 (Son Güncelleme:09.10.2024-12:29)

Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı Başlıyor

Adana'da 17-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek fuar, tespih sanatı ve doğal taşlardan oluşan eşsiz örnekleri buluşturacak.

Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı

Adana Valiliği öncülüğünde düzenlenecek olan 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu etkinlikte Adana'nın tarihsel zenginlikleri ve kültürel değerleri bir araya getirilecek.

Vali Köşger, Etkinliğin Önemini Vurguladı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, etkinliği tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Adana'nın bir festival ve fuar şehri olduğunu belirtti. 'Bugüne kadar birçok önemli etkinlikte olduğu gibi bu fuarda da güzel izlenimler elde edeceğiz' şeklinde konuştu.

Tespih ve Doğal Taşların Buluşma Noktası

Köşger, 'Bu fuar, Adanalı tespih sanatçılarının büyük katkısı sayesinde dünya çapında bir etkinliğe dönüşmekte. Yabancı misafirlerin de katılım göstereceğini biliyorum' dedi. Adana Tespihçiler Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Nasır Fidan ise fuarın, uluslararası düzeyde bir platform oluşturduğuna dikkat çekti.

Yeni İlham Kaynağı Olacak

Fidan, 'Bu yılki fuar, tespih ve doğal taş severlerin yanı sıra sanatkarlara da ilham verecek. Yerli ve yabancı katılımcılar ile tespih sanatının geleceğine yön vermek için sabırsızlanıyoruz' dedi.

Program ve Geziler

Etkinliğin ardından Vali Köşger, Tespihçiler Çarşısı'ndaki stantları ziyaret ederek bilgi aldı. Böylece fuarın sektöre olan katkısının yanı sıra Adana'nın kültürel kimliğini de pekiştirdiği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Adana Valiliği himayesinde düzenlenecek "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı" 17-20 Ekim'de gerçekleştirilecek. Festivalin tanıtım toplantısı Seyhan ilçesindeki Tespihçiler Çarşısı'nda yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr