03.10.2024-09:43 (Son Güncelleme:03.10.2024-11:12)

Adana TEKNOFEST 2023: Teknoloji ve Havacılık Festivalinin İkinci Günü Başladı

Adana Havalimanı'ndaki TEKNOFEST etkinliklerinde ANKA III savaş uçağı ilk havadan gösterisini yapacak. Akrobasi ve dijital deneyimler katılımcıları bekliyor.

TEKNOFEST 2023, Adana'nın Gökyüzünde!

Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliklerinin ikinci gününde, teknoloji ve havacılık tutkunları çeşitli etkinliklerle bir araya geliyor. Festivalin sunduğu programda, akrobasi gösterileri, bilim atölyeleri ve simülasyonlar yer alıyor.

Havacılık Şovları ve İlk Gösteriler

Bu yıl, katılımcılar, Türk Yıldızları, HÜRKUŞ, HÜRJET gibi hava araçlarının gösterilerinin yanı sıra, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA III'ün de ilk halka açık uçuşunu izleme fırsatı bulacaklar.

Yarışmalar ve Teknoloji Fuarları

Bu yıl 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla katılımcının başvurduğu teknoloji yarışmaları sonucunda dereceye girenler, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde yarışacak. Festivalde, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası gibi çeşitli etkinlikler bulunacak.

Dijital Deneyim Alanları

Katılımcılar, Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren alanında Anadolu kültürünü ve bilim insanlarının izini takip edecek. Ayrıca Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı ve TEKNOFEST Zaman Tüneli ile geçmişe yolculuk yapabilecekler.

Eğlenceli Etkinlikler ve Gösteriler

Festivalde ana sahnede farklı etkinlikler, çocuk sahnesinde ise çeşitli oyun ve tiyatro gösterileri düzenleniyor. Katılımcılar ayrıca Güneş Gözlemi, Planetaryum, Hareketli Kara Araçları Sergisi gibi birçok interaktif deneyimde yer alabilecekler.

Festivalin coşkusuna katılmak isteyen ziyaretçiler, TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden kayıt yaptırabilirler. Gelişen teknoloji ile dolu bu festival, herkese ilham vermeye devam ediyor!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) 'Global İletişim Ortağı' olarak yer aldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor. Festivalin ikinci gününde AKSUNGUR, selamlama uçuşu gösterisi gerçekleştirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr