28.05.2022-21:45 (Son Güncelleme:28.05.2022-21:45)

Adalet bölümü nedir, hangi üniversitelerde var? Adalet bölümünde hangi dersler var, bölüm mezunları hangi ünvanı alır? Adalet bölümü hakkında detaylı bilgiler

Bu yıl üniversite sınavına girecek ve tercih yapacak öğrenciler şimdiden araştırmalara başladı. Peki Adalet bölümü hangi okullarda var? Adalet bölümünden mezun olunca hangi alanlarda iş bulunabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler mezun olduktan sonra iş alanlarının daha geniş olduğu bölümleri seçmek istiyor. Adalet bölümü ile ilgili de internet üzerinden birçok araştırma yapılıyor. Peki Adalet bölümü detayları nedir? Adalet bölümünde okuyan öğrenciler hangi dersleri görür? Adalet bölümü ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Adalet bölümü detayları

Adalet bölümü okuyan öğrenciler Zabıt Katibi ve İnfaz Koruma alanlarında çalışmak için gereken eğitimi alırlar. Adalet bölümünün ilk amacı savcı ve hakimlere yardımcı olabilecek nitelikli kişiler yetiştirebilmektir. Adalet bölümünden mezun olan gençler adliyelerde bulunan yazı işleri müdürlüğü ya da yazı işleri yardımcılığı, icra memurluğu ya da icra yardımcılığı görevlerinde çalışabilmektedir. Aynı zamanda infaz koruma alanlarında müdür olmaya kadar yükselen bir kariyer çizebilirler. Yüksekokul mezunu olan öğrenciler bankalarda, kamu kuruluşlarında, iktisadi kuruluşlarda da isterlerse rahat olarak iş bulabilme imkanına sahiptir.


Adalet bölümü dersleri

Adalet bölümünü tercih eden öğrenciler 1. sınıftayken Medeni Hukuk, Dosyalama, Hukuka Giriş, Arşiv, Kalem Mevzuatı, Anayasa dersleri almaktadır. 2. sınıfta ise bilişim teknolojileri ve hukuk branşlarına dair eğitici dersler verilir. Adalet bölümünde yabancı dil eğitimi ve bilgisayar uygulamaları gibi öğrencilerin kendilerine göre seçebilecekleri dersler bulunmaktadır.

Adalet bölümüne girmek için hangi özellikler gerekir

Adalet bölümünde okumak için en önemli özellik Türkçe derslerinde başarılı olmaktır. Aynı zamanda hukuk alanına ilgili, sorumluluk duygusu yüksek olunması da gereken özellikler arasındadır. Bölümden mezun olduktan sonra alanda çalışmak isteyen öğrencilerin nezaketli, görgü kurallarına uyabilen, sorumluluk bilinci gelişmiş, iş organizasyonu konusunda titiz, hukuk bilgisine sahip, ekip çalışması konusunda becerikli, mesleki olarak kendini geliştirebilecek, yazışma kurallarını bilen ve uygun olarak yazılar yazabilen, on parmak klavye kullanabilen ve dosya arşivleme konusundan anlayan, diksiyonu düzgün kişiler olmaları gerekmektedir.

Adalet bölümünden mezun olunca hangi unvanlar kazanılır

Adalet bölümünü okuyan ve başarıyla mezun olan öğrenciler Adalet Meslek Elemanı olarak anılmaktadır. İcra dairelerinde, hukuk bürolarında, mahkemelerde, infaz kurumlarında belli görevler edinerek çalışma yetkisi kazanabilirler.

Adalet bölümü mezunlarının çalışma alanları nedir

Adalet bölümünden mezun olan öğrencilerin hukuk alanında iş alanı oldukça geniştir. İcra daireleri, mahkeme kalemleri ve infaz kurumlarında çalışabilirler. Adalet bölümü iş bulma olasılığı yüksek meslek bölümlerinden biri olarak bilinmektedir.

Zorunlu staj ve özel koşullar var mı

Adalet bölümü için herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır. Adalet bölümü okuyan öğrencilerin zorunlu stajı da bulunmamaktadır. Fakat öğrenciler zorunlu olmasa da yaz tatillerinde staj yapabilmektedir.

DGS ile geçiş yapılabilir mi

Adalet bölümünden mezun olan öğrenciler sıkı bir çalışma ile DGS sınavına girdikten sonra Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilirler.

Erasmus var mı

Adalet bölümü öğrencileri için erasmus, mevlana, farabi gibi imkanlar bulunmaktadır. 

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Tercih Rehberi HABERLERİ