17.10.2024-17:46 (Son Güncelleme:17.10.2024-17:46)

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'na Anayasa Değişikliği İle Başlanmalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada anayasa değişikliği ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele konularına değindi.

Türkiye Yüzyılı'na Darbe Anayasası ile Başlanmamalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, "Darbecilerin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'na başlamak, bizim için bir yüz karasıdır. Sadece darbeciler tarafından yazdırılmış olması bile değiştirilmesi için yeter sebep." dedi.

Demokrasi ve Eğitim Vurgusu

Etkinliğin yapıldığı Florya Yerleşkesi'nde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tunç, üniversitelerin insanlığın gelişimindeki rolüne dikkat çekti. Adalet ve eğitim unsurlarının kalkınmanın ön şartı olduğunu belirten Bakan Tunç, bu iki unsur olmadan bir ülkenin ilerlemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Tunç, Türkiye’nin demokrasi seviyesini yükseltmek amacıyla son yıllarda temel kanunları güncellediklerini söyledi. 2009, 2015 ve 2018 yıllarında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgeleri’nin ardından, dördüncüsünün hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ceza adaleti sistemi açısından önemli değişiklikler getireceği müjdesini verdi.

Hızlı Yargılama ve İnfaz Düzenlemeleri

Bakan Tunç, geciken adaletin adalet olmadığını vurgulayarak, yargılama süreçlerinin hızlandırılması ve vatandaşların yargı mekanizmasından daha fazla memnuniyet duyması adına düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Ayrıca, suçlunun ıslahına yönelik tedbirlerin de öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Kadınlara yönelik şiddet konusuna da değinen Tunç, "Kadınlarımızı korumalıyız, kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir" diyerek bu alandaki mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Kanunlarda yapılan değişikliklerle kadınlara karşı işlenen suçların cezalarının artırıldığını belirtti.

Defile ve Katılımcılar

Törende, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından "Değerlerimiz Önceliğimizdir" temalı geleneksel kıyafet defilesi sergilendi. Törene, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın da katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesinin Florya Yerleşkesi'ndeki "2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr