19.10.2024-14:52 (Son Güncelleme:19.10.2024-14:53)

Adalet Bakanı Tunç'tan Yeni Anayasa ve Yargı Reformu Açıklamaları

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul 2 Nolu Baro Genel Kurulu'nda yargı reformu ve yeni anayasa konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Baro Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeni bir anayasaya olan ihtiyaç üzerine detaylı değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Anayasa İhtiyacı

Tunç, "Anayasamızı tümüyle vesayetçi ruhtan arındırabilmek yeni anayasayla mümkündür. Sadece darbeciler tarafından yazdırılmış olması bile anayasayı değiştirmek için yeterli bir sebeptir." dedi.

Avukatlık Kanunu Üzerinde Çalışmalar

Hukuk fakültesinde gerçekleşen genel kurulda Tunç, avukatlarla ilgili yapılacak çeşitli çalışmalara da değindi. Avukatlık Kanunu üzerinde sürdürülen bilimsel çalışmaların, bir aşamaya geldikten sonra kamuoyuna açılacağını belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin 4'üncüsünün hazırlanmakta olduğunu ve belgenin Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna sunulacağını kaydetti. "Orada, özellikle yargının günümüz sorunlarını çözmeye yönelik önemli düzenlemeler yer alacak." diye ekledi.

Ceza Adaleti ve Islah Çalışmaları

Ceza adalet sistemindeki algıyı değiştirmek gerektiğine vurgu yapan Tunç, suç işlemenin ardından ceza çekenlerin ıslah edilmesi yönünde yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Demokratik Anayasa Vurgusu

Tunç, "Türkiye'nin artık demokratik, katılımcı bir anayasaya sahip olması lazım. Darbe anayasasıyla devam etmek Türkiye'mize yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

Filistin'deki Durum ve Uluslararası Adalet

Bakan Tunç, Filistin'de yaşanan olaylara da dikkat çekerek, "Soykırımla ilgili davalarda uluslararası mahkemelerde Türkiye'nin aktif rol aldığını" belirtti.

Güvenlik Algıları ve Kamu İlişkileri

Sonuç olarak, bakan Tunç, Türkiye’de sokak güvenliği algısına dair eleştirilerin yanlış olduğunu belirtti ve "Suç ve suçluyla mücadelede kararlılığımızı sürdürürüz." şeklinde konuştu.

İstanbul 2 Nolu Baro'nun desteklerine teşekkür eden Tunç, baro seçimlerinin hayırlar getirmesini diledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Baro'nun İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki genel kuruluna katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr