27.10.2024-18:07 (Son Güncelleme:27.10.2024-18:07)

Adalet Bakanı Tunç Bartın'da Terörle Mücadele ve Demokrasi Vurgusu Yaptı

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da yaptığı konuşmada terörle mücadele ve demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç'un Bartın Konuşması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli değerlendirmelerde bulundu. TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına dair konuşan Bakan Tunç, bu saldırının Türkiye'nin gelişimine ve savunma sanayine yönelik bir tehdit olduğunu ifade etti.

TUSAŞ'a Yönelik Saldırı

TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine 23 Ekim'de düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet dileyen Tunç, saldırının yalnızca bir şirkete değil, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. "Türkiye’nin savunma sanayisinde geldiği noktayı hazmedememenin bir göstergesi" diyen Tunç, terörle mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Terörle Mücadele ve İç Cephe

Bakan Tunç, "Terör insanlık düşmanıdır. Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek, Türkiye’nin terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelenin süreceğini taahhüt etti. Ayrıca, bu süreçte ülkenin bütünlüğünü koruma hedeflerinin önemine dikkat çekti.

İleri Demokrasi ve Reform Vurgusu

Demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tunç, "Demokrasiyi yüksek standartlara ulaştırmak için temel hak ve özgürlüklerin yanı sıra düşünce özgürlüğünü de korumak önceliğimizdir" dedi. Daha demokratik bir anayasa ve hukukun üstünlüğü için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Yerel Yönetimle Birlikte Hedeflere Ulaşmak

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’in de katıldığı kongrede mevcut başkan Hikmet Çalık, tek liste ile güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Ulus İlçe 8. Olağan Kongresi'ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr