31.07.2024-14:00 (Son Güncelleme:31.07.2024-14:00)

Acı Haberi MSB Duyurdu! Bir Askerimiz Şehit Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Seydi Ünlü'nün kalp krizi geçirmesi sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Somali'de görev yapan Türk askerlerinden Uzman Çavuş Seydi Ünlü, 30 Temmuz’da ani bir kalp krizi geçirdi. Yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen Ünlü'nün hayatını kaybettiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Açıklaması

MSB, yaşanan üzücü olayla ilgili yaptığı açıklamada, >“Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda (STGK) görevli kahraman silah arkadaşımız Dz.Elk.Uzm.Çvş. Seydi Ünlü 30 Temmuz 2024 tarihinde kalp krizi geçirmiş, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Görevde Acı Kaybımız

Somali’deki görev sürecinde yaşanan bu acı olay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurtdışındaki operasyonlarının zorluklarını ve askerlerin karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit Uzman Çavuş Seydi Ünlü'nün, kahraman Türk Ordusu'na ve ülkeye olan katkıları her zaman hatırlanacak.

cerenpeksen@haber365.com