17.05.2018-17:10 (Son Güncelleme:17.05.2018-17:04)

Acı Bakla Bitkisinin Faydaları

Marmara ve Ege Bölgelerinde yabani olarak yetişen acı baklanın diğer isimleri; delice bakla, Yahudi baklası, gâvur baklası olarak da geçebilir. Bunlar en fazla bir metreye kadar uzayabilir bitkilerdir.Acı bakla nasıl tüketilmelidr, faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Marmara ve Ege Bölgelerinde yabani olarak yetişen acı baklanın diğer isimleri; delice bakla, Yahudi baklası, gâvur baklası olarak da geçebilir. Bunlar en fazla bir metreye kadar uzayabilir bitkilerdir.Acı bakla nasıl tüketilmelidr, faydaları nelerdir? İşte detaylar...

NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Baklanın fazla tüketilmesi durumunda zehirlenmeye yol açmaktadır. Kararında tüketildiğinde ise çok faydalı bir bitkidir. Acı bakla sirkede kaynatılıp bal ile karıştırılarak sabahları aç karnına bir çay bardağı içilmelidir. Kullandıktan iki saat sonrasına kadar başka hiçbir şey yenilip içilmemelidir. Bir hafta kullanılır ve barsak sancılarını giderir. Acı bakla kaynatılıp bal ilave edilerek düzenli olarak içilirse ciğer ve dalak tıkanıklıklarında faydalı olur. Aynı kaynatma yöntemi kullanılarak içildiğinde böbrek ve mesane iltihabını yok eder. Yine aynı şekilde kullanıldıkça vücuttaki tuz fazlalıklarının atılmasına yardım eder. Kalori bakımından ele aldığımızda az kalori içerdiği için zayıflama yöntemlerinde de kullanılır. Zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Lapa halinde yara ve deri hastalıklarında da kullanılır. Çiçeklerin güzel görüntüsünden dolayı bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Zehirli haşere ısırıklarında kullanıldığında derinin yenilendiği ve yaranın kapandığı görülmüştür.

ACI BAKLANIN FAYDALARI NELER?

Besleyicidir, idrar yollarını temizler ve prostat hastalarına iyi gelir, baş ağrılarına son verir, böbrek iltihaplarını kurutur ve kum, taş dökülmesine yardımcı olur, migren ağrılarına iyi gelir, egzama sedef gibi deri hastalıklarında kullanılır. Adet kanamalarını arttırdığı için bu dönemi kolaylaştırır, kalp damar tıkanıklığı, epilepsi, alerjik hastalıklar, bel fıtığı, guatr, mide ülseri, gastrit, kolesterol gibi birçok hastalığa iyi gelir. Tüm bunlar için kullanılan acı bakla bitkisinin en dikkat edilmesi gereken yanı dozunda kullanılmasıdır. Aksi halde zehirlenmelere yol açabilir. Bu tarz bitkileri kullanırken her ne olursa olsun mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


Haber365
bilgi@haber365.com.tr