Çay yanına atıştırmalık yemeyi sevenlerdenseniz acem kurabiyesi tam size göre! Enfes tadına tüm yiyenlerin bayılacağı, acem kurabiyesi tarifinin tüm detayları...
MALZEMELER
Yarım su bardağı toz şeker
21 gram yaş maya
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
İki buçuk su bardağı un
İÇİNE
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı toz ceviz
1 kahve fincanı toz şeker
3 adet yumurtanın akı
1'er çay kaşığı tarçın ve vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle içi için hazırladığınız malzemeleri bir kapta karıştırın. Hamurunu hazırlamak için derin bir kaba toz şeker, maya, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı ve kremayı ekleyip güzelce karıştırın. Ardından unu ilave edin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz ebatında parçalar alıp, her parçayı ince olacak şekilde yuvarlak olarak açın. Hamurun içine, hazırladığınız cevizli iç harçtan ekleyin ve elips biçimi verin. Bütün hamurları aynı biçimde ayarlayın. Kurabiyelerin üstlerini toz şekere batırın ve fırın tepsisine güzelce dizin. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Pişen kurabiyeleri ılık biçimde servis edin.