17.10.2024-11:30 (Son Güncelleme:17.10.2024-11:30)

ABD'li Öğretmenin Batı Şeria'daki Yaralanması ve Filistin Teması Üzerine Düşünceleri

ABD’li öğretmen Daniel Santiago, Batı Şeria'da vurulmasının ardından yaşananları ve Filistin'deki durumu değerlendirdi.

ABD'li Öğretmenin Yaralanması ve Açıklamaları

Batı Şeria’da Filistinlilerin işgal karşıtı gösterisi sırasında ayağından vurulan ABD'li lise öğretmeni Daniel Santiago, "Eğer dönemin yetkilileri gerekeni yapsaydı, Ayşenur (Ezgi Eygi) bugün hayatta olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Olayın Gelişimi

Ağustos ayının başlarında Filistin'deki bir dayanışma etkinliğine katılmak üzere bölgeye giden Santiago, 7 Ekim sonrası Gazze olaylarından etkilenerek bilinçlendiğini belirtti. Santiago, New Jersey'de bir öğretmen olarak, her gün ders verirken "dünyada hiçbir şey olmuyor gibi" hissetmenin zorluğuna değindi.

Gösteride Yaşananlar

Beita kasabasında cuma namazı sonrası yapılan gösteriye katılan Santiago, "Büyük bir patlama sesi duydum, ve ayağımda bir şey hissettim. Bunun göz yaşartıcı gaz kapsülü olduğunu düşündüm; ancak güvenli bir yere ulaştığımda bacağımın vurulduğunu anladım" şeklinde yaşadığı anları anlattı.

İyileşme Süreci ve Medya Tepkisi

Hastaneye ulaşma sürecinde üç kez kontrol noktasında durdurulduğunu dile getiren Santiago, tedavi sonrası Filistinlilerden hediye ettiği özel bir baston ile yürümek zorunda kaldı. ABD Büyükelçiliği dışında kendisiyle irtibat kuran bir resmi yetkili olmadığını belirtti.

Çifte Standart ve ABD’nin Rolü

Santiago, "ABD, bu soykırıma ortak bir suçlu haline geldi" diyerek, özellikle resmi yetkililerin, kendi vatandaşlarını korumaya yönelik ikili standartlarının altını çizdi. ABD hükümetinin Filistin'deki durumu yeterince ciddiye almadığını ve gerekli adımları atmadığını ifade etti.

Sonuç Olarak

Santiago, yaşadıklarından yola çıkarak medyanın ve politikacıların bu tür olaylara olan duyarlılığının artırılması gerektiğini savundu. "Eğer medyada daha fazla ses getirseydi, belki de Ayşenur hala bizimle olabilirdi" diyerek, duyarlılığın önemini vurguladı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin işgal karşıtı gösterisi sırasında İsrail askerleri tarafından ayağından vurulan ABD'li lise öğretmeni Daniel Santiago, yaşadıklarını AA’ya anlattı. Santiago, “Eğer o zaman yetkililer gerekeni yapsaydı, Ayşenur (Ezgi Eygi) bugün belki yaşıyor olurdu.” dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr