ABD'li Bilim Uzmanları Açıkladı, Ömrü Uzatıyor!
ABD'li uzmanlar kırmızı biberin ömrü uzattığını açıkladılar.
Kırmızı acı biberin haftada en az iki kez tüketilmesini öneren Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, "İltihap giderici ve anti kanser etkisi var. O yüzden sofranızdan eksik etmeyin" ifadesinde bulundu. ABD’nin Ohio eyaletinde yer alan Cleveland Clinic’ten bilim insanları, öncesinde Çin ve İtalya'da yapılan çalışmaları gözden geçirerek 570 bin kişiye ait sağlık ve beslenme verilerini incelediler.
“BİRÇOK RAHATSIZLIĞA BAĞLI ÖLÜMLERİ ÖNLÜYOR”
Çin, ABD ve İtalya’da yürütülen uzun süreli çalışmalara göre 1 haftada en az iki gün sofralarda acı biber bulundurulması gerektiği söyleyen Küçükusta, “İtalya'da acı biber tüketiminin yanı sıra Akdeniz diyetinin de ölüm risklerindeki azalmalarda etkili olduğu düşünülebilir. Ancak bu durum diyetle alakalı değil. Çin'de ve Amerika'da yapılan araştırmalarda da aşağı yukarı benzer oranlarda ölüm riskinde azalma olduğu tespit edildi” dedi.
“KIRMIZI ACI BİBER SOFRALARIMIZDAN EKSİK OLMALI”
Tek başına bir gıda üzerine yapılan araştırmaların sağlıklı neticeler vereceğine inanmadığını söyleyen Prof. Dr. Küçükusta, “Kırmızı acı biberin sağlıklı yaşamak için sofralarımızda olması gerekiyor. Kırmızı acı biberin iltihap giderici ve anti kanser etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı biberin, bağırsak bakterilerinin dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkan obezite ile diyabet, kalp damar rahatsızlıkları ve kanserlerin önlenmesinde işe yarayabileceğini gösteren bulgular var” sözleriyle açıklamalarını bitirdi.