01.05.2024-13:59 (Son Güncelleme:01.05.2024-15:35)

ABD’de Gazze dayanışması sürüyor! Kampüse baskın yapıldı

New York'un gözde eğitim kurumlarından biri olan Columbia Üniversitesi, son günlerde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protestolarla gündeme geldi. Öğrencilerin oluşturduğu Gazze Dayanışma Kampı, tarihi Hamilton Hall'de devam eden gösterilere polis müdahale etti. New York Polis Teşkilatı (NYPD) özel birimleri, üniversite kampüsünde protestoların sürdüğü Hamilton Hall binasına baskın düzenleyerek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Hamilton Hall binasına büyük kamyonlar ve özel hazırlanmış rampalar yardımıyla giren polis ekipleri, içerideki barikatları yıkarak sert bir şekilde müdahale etti. Binaya giren polisler, öğrencileri kampüs dışına çıkararak gözaltına aldı. Ayrıca, kampüs alanındaki Gazze Dayanışma Kampı çadırları da kaldırıldı.

Columbia Üniversitesi yetkilileri, topluluğun güvenliğini ve düzenini sağlamak için NYPD'den yardım istediklerini belirtti. Ancak polis müdahalesi, kampüsün huzurunu bozdu ve öğrenci protestolarının sert bir şekilde bastırılmasına neden oldu.


1000'den fazla öğrenci gözaltına alındı

Üniversite genelinde Filistin'e destek için yapılan gösteriler, Columbia Üniversitesi'nde başlayıp ülke genelinde diğer üniversitelere de yayıldı. Bu eylemler, ABD'deki üniversitelerde ifade özgürlüğü tartışmalarını da beraberinde getirdi. Son iki hafta içinde, ABD genelinde 50'den fazla büyük üniversitede yapılan gösterilere polis müdahale ederek 1000'den fazla öğrenciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Columbia Üniversitesi'ndeki olaylar, Filistin meselesine duyarlılık gösteren öğrencilerin hak arayışının ve ifade özgürlüğünün öneminin bir kez daha vurgulanmasına neden oldu. Öğrencilerin bu tür eylemlerle seslerini duyurmaya çalışmaları, ABD'deki üniversite camiasında ve toplumun genelinde Filistin'e destek hareketinin büyümesine katkı sağlıyor.


cerenpeksen@haber365.com