01.05.2020-17:47 (Son Güncelleme:01.05.2020-17:35)

ABD'de Evde Kal Uyarılarını Protesto Edenler Parlamentoyu Bastı

ABD'de son günlerde gündem coronavirüs protestocuları oldu. Evde kal uyarılarını protesto eden cumhuriyetçiler parlamentoyu bastı. Protestocular arasında silahlı kişilerin de olması dikkatten kaçmadı.

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını en çok ABD'de etkili oldu. Hükümetin evde kal çağrıları protesto ile karşılanırken, son olarak Michigan eyaletinde de protestocular sahneye çıktı. Protestocular, acil durum sürecini uzatma görüşmeleri sırasında Eyalet Meclis Binası Capitol'ü bastı. Gösteriye 'Amerikalı Vatansever Yürüyüşü' adı verilirken, eylemcilerin silahlı olması da dikkatlerden kaçmadı.

Hükümet karşıtı slogan atan eylemciler, eyaletin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer'ı Hitler'le karşılaştırdı. Protestocuların elindeki "Zorbalar darağacına gider." yazılı dövizler de konuşulan konular arasında yer aldı.

"BİR ANLAŞMA YAPIN"

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, "Michigan Valisi biraz adım atmalı ve ateş söndürmeli. Bunlar çok iyi insanlar, ama kızgınlar. Onlar hayatlarını geri istiyorlar, güvenli bir şekilde. Onları görün, onlarla konuşun, bir anlaşma yapın." ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr