22.09.2024-10:08 (Son Güncelleme:22.09.2024-10:08)

ABD ve Ürdün’den vatandaşlarına üst üste uyarılar: O ülkeden derhal kaçın

ABD ile Ürdün, İsrail’in saldırıları altında olan Lübnan’da bulunan vatandaşlarına ‘derhal orayı terk edin’ uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik yoğun bombardımanı sonrası ABD ve Ürdün, Lübnan'daki vatandaşlarına acil çıkış çağrısında bulundu. ABD, Lübnan için 4. Seviye Seyahat Uyarısı ilan ederek vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı.

ABD’den Peş Peşe Uyarılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki ABD vatandaşlarına ticari yollarla ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti. Beyaz Saray yönetimi, Hizbullah ve İsrail arasında süren çatışmaların öngörülemez doğası ve Lübnan genelindeki patlamalar nedeniyle, ülkedeki vatandaşların derhal Lübnan’dan ayrılması gerektiğini vurguladı.

ABD’nin açıklamasında, mevcut uçuş seçeneklerinin sınırlı olduğu ve güvenlik durumunun kötüleşmesi halinde bu seçeneklerin tamamen ortadan kalkabileceği belirtildi. Beyrut-Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşların kontrol edilmesi gerektiği vurgulanarak, ABD Büyükelçiliği’nin kalmayı tercih eden vatandaşlarına yardım edemeyebileceği ifade edildi.


Ürdün’den Vatandaşlarına Acil Çağrı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı da Lübnan'daki vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri ve bu ülkeye seyahat etmemeleri yönünde bir çağrı yaptı. Bakanlık, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle bu uyarının yenilendiğini belirtti. Ürdün vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede Lübnan’dan ayrılmaları istenirken, vatandaşlardan Ürdün Büyükelçiliği ile irtibata geçmeleri talep edildi.

Güvenlik Durumu Giderek Kötüleşiyor

ABD ve Ürdün’ün yaptığı çağrılar, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının tüm bölgenin güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle yapıldı. İki ülke de vatandaşlarının güvenliğini sağlamak adına önlemler alırken, güvenlik durumunun kötüleşmesi halinde ticari uçuşların durma ihtimaline dikkat çekildi. (Haber7)

muratcankilic@haber365.com.tr