13.07.2024-10:34 (Son Güncelleme:13.07.2024-10:34)

ABD ve Fed sonrası yükselişe geçti: Altın almak için doğru fırsat mı?

Altın fiyatlarında 3 haftadır devam eden yükseliş devam ediyor. Gram altın da ons altının etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Yatırımcılar ise güncel altın fiyatlarını merak ediyor.

Altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu sorusu ve diğer gelişmeler yatırımcıların gündeminde. ABD’de enflasyonun beklenenden düşük gelmesiyle altın piyasalarında hareketlilik yaşandı. Cuma günü altın, ons başına 2.400 dolarlık kritik seviyenin üzerinde kalarak üst üste üçüncü haftalık kazancını elde etti. Bu yükseliş, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yakın zamanda faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentilerini güçlendirdi.

Altın fiyatlarında son durum

Türkiye'de de Altın Fiyatları bu gelişmelerden etkilenerek rekor kırdı. Kapalıçarşı’da 22 ayar gram altın 2.569 liraya kadar yükseldi. Haftalık bazda bakıldığında ise gram altının satış fiyatı yüzde 2,20 artarak 2.559 liraya, çeyrek altının satış fiyatı 4.201 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 2,12 artışla 16.740 liraya çıktı.


Uzun vade için şu an altın alımı fırsatı

Kapalıçarşı'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarındaki bu artışla ilgili yorumlarda bulundu. Bir kuyumcu, "Gram altın şu anda yükselişte ve bu yükseliş devam edecek" dedi. Bir başka kuyumcu, "Altın fiyatları daha da yukarı gidecek. Şu an 2.560 TL seviyesinde ama 2.700, hatta 3.000 liralara kadar çıkabilir" ifadelerini kullandı. Başka bir kuyumcu ise, "Uzun vadeli yatırım için şu an altın alma zamanı. Yatırımcıların bir kısmı altın bozduruyor, bir kısmı ise daha da yükselmesini bekliyor" diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın piyasalarındaki bu hareketliliği değerlendirerek, "Uluslararası piyasalarda altın hızlı bir yükseliş gösterdi. 2.380 dolar seviyelerinden 2.415 dolara yükseldi. ABD enflasyon verisi, Fed’in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağı beklentisini oluşturdu. Şu an altın almak, tasarruf için doğru bir zaman. Ancak ihtiyaca binaen her an satış yapılabilir" diyerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

muratcankilic@haber365.com.tr