20.09.2024-09:57 (Son Güncelleme:20.09.2024-09:57)

ABD VE 4 Ülke Bakanları Toplanıyor: Paris'te Orta Doğu Değerlendirilecek!

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna, "İsrailli bakanlara tek tek yaptırım uygulanması bence hatadır. İsrail ile diplomatik diyaloğu kesmemeliyiz." dedi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İspanya'da ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) lideri Alberto Nunez Feijoo ile Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Tajani, bugün Paris'te ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları olarak Orta Doğu'daki durumu değerlendireceklerini açıkladı.

Antonio Tajani'nin açıklamaları şu şekilde:

Paris'te Orta Doğu'daki Gelişmeler Değerlendirilecek

"İsrail'e Gazze'deki sivillerin başına gelenlerden endişe duyduğumuzu ve bunun askeri saldırılardan uzak tutulması gereken insani yardım kuruluşlarının çalışanları için de geçerli olduğunu söyledik. Bugün Paris'te Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek için bir araya geleceğiz. Gerilimi önlemek için diplomatik düzeyde neler yapılabileceğini görüşeceğiz."

Tajani, gelecek hafta New York'ta G7 ülkelerinin bakanlarıyla Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri, esir takası konusunu ve Filistin halkının ihtiyaç duyduğu sosyal yardımların nasıl ulaştırılacağı konularında görüşeceklerini belirtti.


İsrail'e Yaptırım Uygulanacak Mı?

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah güçlerine yönelik gerçekleştirdiği siber saldırılar sonucunda, İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu cevaplayan Tajani, "İsrailli bakanlara tek tek yaptırım uygulanması bence hatadır. İsrail ile diplomatik diyaloğu kesmemeliyiz." dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı

''Zelenskiy'nin kendisinin de söylediği gibi Rusya ve Çin'in de katılması gereken bir barış konferansından yanayım. Konferansta Ukrayna'nın teslim olması ya da yenilgiye uğraması gibi bir çözüm bulunmuyor çünkü aksi takdirde bu bir barış anlaşması olmaz."

damlaeroglu@haber365.com.tr