25.10.2024-15:07 (Son Güncelleme:25.10.2024-15:07)

AB, Bosna Hersek'e Sel Yardımı Yapacak

AB, Bosna Hersek'te sel felaketinden etkilenen bölgelere 20 milyon avro yardım sağlayacak.

AB, Bosna Hersek'e Acil Yardım Kararı Aldı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 4 Ekim'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek'e derhal 20 milyon avro yardım yapacağını açıkladı.

Bosna Hersek'teki Ziyaretinde Önemli Açıklamalar Yaptı

Saraybosna'da, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo ile bir basın toplantısı düzenleyen Von der Leyen, sel felaketi sonucunda 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Von der Leyen, "Hiçbir erteleme olmadan, hemen 20 milyon avro yardım gönderme kararı aldık. İyileşme süreci de AB Dayanışma Fonu tarafından desteklenecek." dedi.

AB Üyelik Süreci ve Genişleme Politikası

Bosna Hersek'in, zorlu bir süreçten sonra AB'ye aday ülke statüsünü kazanmasını ve ardından üyelik müzakerelerinin başlatılmasını vurgulayan Von der Leyen, "Daha çok yolunuz var ancak Bosna Hersek'in AB üyelik sürecinde kararlı olduğunu görüyorum." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Kristo ise, AB'nin yapacağı yardımlar için teşekkürlerini sunarak, Bosna Hersek'in AB üyelik sürecindeki sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirtti.

Diğer Ziyaretler ve Temaslar

Ursula von der Leyen, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı üyeleri Denis Becirovic, Zeljko Komsic ve Zeljka Cvijanovic ile de bir araya gelirken, dün sel bölgesinde incelemelerde bulunmuştu. Ardından sırasıyla Sırbistan, Kosova ve Karadağ'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen (solda), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo (sağda) ile basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr