17.09.2024-14:57 (Son Güncelleme:17.09.2024-15:44)

8 Yaşındaki Narin'in Ölüm Nedeni Açıklandı!

Diyarbakır'da kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedeni belli oldu. Raporda dikkat çeken amca detayı...

SON DAKİKA... Diyarbakır'da 21 Ağustos günü evinden ayrılan ve kaybının 19'uncu gününde cansız bedeni bir çuval içerisinde dereye atılmış halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu.

Boğularak Öldürüldü!

Adli Tıp'ın otopsi sonucunda Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Boğulma sırasında Narin'ın ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı kaydedildi.

Yapılan otopside, boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldüğü belirtildi.

Narin'in otopsi işlemleri sırasında 91 örnek alındı. Adli tıp uzmanlarının, küçük kızın cansız bedenindeki ilk incelemelerinde, ''Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok'' açıklaması yapıldı.

Amca'nın Aracında DNA bulunmuştu

Narin Güran'ı arama çalışmaları sırasında amca Salim Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerinden alınan DNA ile eşleşmesi sonucunda, 2 Eylül'de 'olası kastla adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla tutuklandı.


Nevzat Bahtiyar Her Şeyi İtiraf Etti

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Bahtiyar, amca Salim Güran'ın kendisini çağırdığını ve cesedi bir torba içinde kendisine verdiğini ve bundan kurtulması gerektiğini itiraf etti. Salim Güran'dan 200 bin TL karşılığında cesedi aldığını ve Eğertutmaz deresine bıraktığını ve üzerini taşlarla kamufle ettiğini belirtti. Nevzat Bahtiyar, itirafının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Salim Güran Suçlamaları Kabul Etmedi

Nevzat Bahtiyar'ın kendisine yönelik itiraflarını kabul etmeyen amca Salim Güran ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Savcılıkta verdiği ifadesinde amca Salim Güran, şu açıklamalarda bulundu:

“Nevzat Bahtiyar benim arkadaşım olur, aramız iyidir, köylümüz olur. Ben saatleri tam hatırlayamamakla birlikte, 14.30-20.00 saatleri arasında R.A. ile ayrı ayrı vakitlerde birlikte olduğumuz hususu doğrudur. Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat’a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtiyar’ı sormuş olduğunuz 15.00-16.00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20.00’den sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanları kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanları kabul etmiyorum.''

Araçtaki DNA

Amca Salim Güran, aracında Narin'in DNA'sı bulunmasına ilişkin verdiği ifadede, ''Araç benim adıma değildir. Kardeşim Fuat’a aittir. Benim aracım arızalı olduğundan ben bu aracı kullanmaktayım. Aracın kapıları ve camları sürekli açıktır. Çocuklar sürekli arabaya binerler.'' dedi.


Narin'in Cansız Bedeninin Dereden Çıkarılma Anı Yayınlanmıştı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu anlara ait görüntüler ortaya çıktı. 8 yaşındaki Narin, kayıp olduğu gün üzerinde bulunan eşyaları ile birlikte bir çuval içerisinde dereye atılmıştı. Çuvalın, ekipler ve vatandaşlar tarafından bulunmamasını isteyenler, küçük kızın bedeninin bulunduğu çuvalı taşlarla gizlemeye çalıştılar.

Narin, kaybının 19'uncu gününde jandarma ekipleri tarafından gelen bir ihbar üzerine, dereyi araştırdıkları sırada bulundu.

A Haber tarafından yayınlanan fotoğrafta, jandarma ekiplerinin çuvalın üzerinde yer alan taşları kaldırma anına ait görüntüler yer alıyordu. Yaşanan vahşet ve acı o görüntülerle bir kez daha ortaya çıktı.

damlaeroglu@haber365.com.tr