20.10.2024-18:37 (Son Güncelleme:20.10.2024-18:37)

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Adana'da lezzetlerin buluştuğu festivalde son gün etkinlikleri yoğun katılımla devam ediyor.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Devam Ediyor

Adana Valiliği'nin desteğiyle ve "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde yine yoğun bir katılımla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Festivale Yoğun İlgi

Adana Merkez Park’ta 17 Ekim’de başlayan festivalin son gününde stantlar dolup taştı. Ziyaretçiler, kebap, ciğer, şırdan ve şalgam gibi şehrin özgün lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu.

Kebap Ustası Ali Daşkıran’ın Görüşleri

Festivale katılan kebap ustası Ali Daşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki katılımın beklenenden fazla olduğunu dile getirdi. "Hafta sonu olması nedeniyle çok yoğun bir katılım var" diyen Daşkıran, yurt dışından gelen misafirlerin de kebaba büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. "Tadına bakanlar, tekrar gelenler var. Stantlar dolu, yoğun bir çalışmanın içindeyiz" şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Yalçın Mertoğlu’nun Düşünceleri

Ziyaretçilerden Yalçın Mertoğlu, Adana’nın lezzetlerini tatmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. "Her yıl olduğu gibi Adana'nın lezzetlerini tatmak için geldik. Ailemizle birlikte keyifli vakit geçiriyoruz" dedi.

Genç Şeflerin Yarışması

Festivalde ayrıca, liseli genç şeflerin katıldığı "bireysel" ve "ekip" dalında yarışmalar düzenlendi. Ceren Işık bireysel dalda birinci olurken, Kevser Geçer ikinci, Hena Sevindik ise üçüncü oldu. Ekip dalında ise Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği, Seyhan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinciliği kazandı. Ödüllerinin verildiği törenle dereceye girenler onurlandırıldı.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali", son gününde ziyaretçilerini ağırlıyor. Festival kapsamında liseli genç şeflerin "bireysel" ve "ekip" dalında katıldığı yarışmalar düzenlendi. Genç şefler, hazırladıkları yemeklerle jürinin karşısına çıktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr