19.10.2024-14:16 (Son Güncelleme:19.10.2024-14:20)

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Devam Ediyor

Kökleriyle Adana temasıyla düzenlenen festival etkinlikleri sürmekte, gastronomi tutkunları bir araya geliyor.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Senenin En Önemli Etkinliklerinden

Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde, "Kökleriyle Adana" temasıyla kutlanan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etmekte.

Vali Yavuz Selim Köşger'den Açıklamalar

Etkinliklerin düzenlendiği ortamda, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festivalin büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini vurguladı. Köşger, gastronominin Adana'nın turizm stratejisi için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

"Yaptığımız etkinliklerde katılımın büyük olması dikkat çekici. Daha önce gerçekleştirdiğimiz TEKNOFEST'e 1 milyon 100 binden fazla insan katıldı. Portakal Çiçeği Karnavalı'nda da benzer bir katılım gözlemlendi," diyen Köşger, bu festivalin kent ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Adana'nın Gastronomik Zenginliği

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gastronomi havzaları olmalarıyla öne çıkıyor. Bu festivallerle her geçen yıl katılım artmakta" şeklinde konuştu.

Yerel Yönetimlerin Rolü

Etkinlikte yer alan bir panelde, moderatör Fatoş Karahasan, "Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin Yerel Yönetimlerin Rolü" konusunu ele aldı. Panelde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet de yer aldı.

Atölye Çalışmaları ve Yarışmalar

Festivalde, "Unutulmaya yüz tutmuş Adana yemekleri" üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çukurova Aşçılar Derneği'nden şefler, çeşitli Adana yemeklerini katılımcılara tanıttı.

Ayrıca, "Genç Şefler Yarışması" düzenlenerek, üniversite öğrencileri hem bireysel hem de ekip kategorilerinde yarıştı. Bu yarışmada ödüller, düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" etkinliklerle devam ediyor. Vali Yavuz Selim Köşger (orta) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar (sol) moderatörlüğünü Gökhan Sözen'in (sağ) yaptığı söyleşiye katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr