07.10.2024-21:24 (Son Güncelleme:07.10.2024-21:24)

7. Kuala Lumpur Forumu'nda İslam Birliği Vurgusu

Arap ve İslam ülkeleriyle ilgili önemli tartışmaların yapıldığı 7. Kuala Lumpur Forumu'nda birlik çağrıları yapıldı.

7. Kuala Lumpur Forumu: Arap ve İslam Ülkeleri ile Aksa Tufanı Tartışıldı

Eski AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Arap ve İslam ülkeleri arasındaki çatışmaların yarardan çok zarar getirdiğini vurguladı.

"Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" teması altında düzenlenen 7. Kuala Lumpur Forumu'nda, "Arap ve İslam Ülkeleri ile Aksa Tufanı" oturumu gerçekleştirildi. İstanbul'da bir otelde düzenlenen forumda, Tunuslu siyasetçi Amer Larayedh, Arap ülkelerindeki kutuplaşmaların dış faktörler tarafından kışkırtıldığını belirtti.

Kutuplaşmaların Önlenmesi İçin Adım Atılmalı

Larayedh, bu kutuplaşmaları azaltmak amacıyla sivil toplum örgütleriyle birlikte bir heyet oluşturulmasını önerdi. Ayrıca, bu heyetin iç sorunlarını çözen ülkelerin ortak hareketle Filistin davasına daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.

Aksa Tufanı'nın Etkisi ve Müslüman Ülkelerin Birliği

Prof. Dr. Yasin Aktay, Aksa Tufanı'nın dünya üzerinde büyük bir dönüşüm başlattığına dikkat çekerek, "7 Ekim'den sonraki dünya, öncesiyle asla aynı olmayacak" dedi. Aktay, bazı Arap ülkelerinde yaşanan hükümet değişikliklerinin Filistin davasına zarar verdiğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin yeniden şekillendiğine işaret eden Aktay, Siyonist güçlere karşı Müslüman ülkelerin birlik sağlaması gerektiğini belirtti. "Bizler, aramızdaki rekabetin yapıcı olması ve iyi niyetle yarışmamız gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Türkiye'nin NATO ile İlişkileri Üzerine Yorumlar

Aktay, Türkiye'nin NATO ile ilişkilerinin düz bir hat izlememesi gerektiğini savundu. ABD'nin Türkiye’deki siyasi gelişmeler üzerindeki etkisini vurgulayan Aktay, "Türkiye, bugün ne NATO'nun muhtaç bir üyesi, ne de İsrail lehine kararların alınmasına müsaade edecek bir konumda değildir" şeklinde konuştu.

"Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nda "Arap ve İslam ülkeleri ile Aksa Tufanı" oturumu düzenlendi. Konferansa katılan, Eski AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr