Toplantıda ne yapacaklarını, ittifaklarını nasıl koruyabileceklerini ele aldılar. Masanın bileşenlerinin ortak yapmış olduğu açıklamada, sadece Türkiye'ye değil Yunanistan'a destek niteliğinde ifadelere yer verildi.
Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin milli menfaatlerini Yunanistan'a karşı korumak için attığı ve atacağı adımlar eleştirildi. İzlenen politika maceracı bulundu.
Dış politikalara zarar verecek
28 Şubat İttifakı'na yönelik, Yunanistan'ın Lozan Anlaşması'na aykırı bir şekilde Ege Adaları'nı silahlandırmasına karşı çıkmak ve egemenlik tartışması başlatılacağını açıklamak aksiyona sebep olabilirdi. 6'lı masaya ilişkin, Amerikan Kongresi'nde Türkiye karşıtı nutuklar atan Yunan Başbakan'a haddini bildirmek ve Türkiye'nin haklarını korumak çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek boyuttadır. 28 Şubat İttifakı'na yönelik, Yunanistan'da bulunan terör kamplarına ve ABD üslerine karşı çıkmak Doğu Akdeniz ve Ege'deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine neden olmaktı.
''Türkiye maceracı''
Söz konusu Türkiye’nin gerilimlerden ve maceracı söylem politikalarından uzak kalması gerekmektedir. "Türkiye'nin terörle mücadele bağlamında ortak tavır ve işbirliği konusundaki haklı talepleri, sadece NATO üyeliğine başvuran İsveç ve Finlandiya için değil, halihazırda üye olan bütün NATO üyeleri ve esasen bütün BM üyeleri için de geçerlidir. Bir taraftan bu konuda haklı taleplerimiz dile getirilirken diğer taraftan Doğu Akdeniz ve Ege'deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine sebep olacak ve Türkiye'nin çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek gerilimlerden ve maceracı söylem ve politikalardan uzak kalınmalıdır." ifade edildi.
Türkiye'nin suçlandığı bildiride ise, Yunan Başbakan Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yapmış olduğu provokatif görüşmeye de sessiz kalındı.