09.10.2024-23:33 (Son Güncelleme:09.10.2024-23:33)

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Sevgili Katilim Berlin" Filminin Gösterimi

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Sevgili Katilim Berlin" filmi dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yeni Bir Soluk

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, "Sevgili Katilim Berlin" filminin gösterimiyle devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, film gösterimleri, panel ve söyleşilerle zenginleştirilmiş.

Dünya Prömiyeri ve Yönetmen Neco Çelik’in Duyguları

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda, Neco Çelik'in yönetmenliğini üstlendiği "Sevgili Katilim Berlin" filmi, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katıldı ve dünya prömiyerini yaptı. Film, Berlin’de yaşayan Jacky’nin hikayesini işliyor ve kadroda Larissa S. Herden, Kida Khodr Ramadan, Katharina Thalbach, Burak Yiğit ve Jean-Philippe Adabra gibi önemli isimler yer alıyor.

Film Ekibi İzleyiciyle Buluştu

Gösterimin ardından, yönetmen Neco Çelik, yapımcı Murat Şeker, görüntü yönetmeni Emrah Çelik ve oyuncu Larissa S. Herden ile izleyiciler arasında bir söyleşi düzenlendi. Çelik, Berlin’de çekilen bir filmi Antalya’da sunmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Yönetmen Çelik’ten Çarpıcı Açıklamalar

Çelik, Türkiye'den bir prodüktör bulmanın zorluğuna değinerek, "Böyle filmleri Almanya'da yapmak oldukça zor. Jacky üzerinden ötekileştirilmiş bir toplumun artistik hikayesini anlatıyoruz. Projeyi sadece dört ayda tamamladık," dedi. Ayrıca, filmin hikayesinin Jules Verne'nin "Çin'de Bir Çinlinin Başına Gelenler" adlı eserinden ilham aldığını belirtti.

Yapımcı Seçimleri ve Hikayenin Başlangıcı

Yapımcı Murat Şeker, hikayeyi Antalya'da başlatmayı bilinçli olarak tercih ettiklerini ifade etti. Şeker, "Almanya'dan Türkiye'ye finansal bir destekle yaptığımız bir iş olduğu için bu şekilde başlatmanın anlamlı olduğunu düşündük," dedi.

Karakter ve Performans

Oyuncu Larissa S. Herden, Antalya’ya ilk kez geldiğini ve projeye Kida Khodr Ramadan’ın önerisiyle dahil olduğunu belirtti. Karakteri Jacky hakkında, "Hayatta bir şeyler yaşamak isteyen, neler yapabileceğini düşünen birisi. Onun için ölüm romantik ve şiirsel bir olaydı," ifadelerini kullandı.

Filmin Teması

Filmin hikayesi, annesinin kaybı ve işsiz kalma ile derin bir boşluğa düşen Jacky'nin intihar etmekte zorlanması üzerine kuruluyor. Jacky, bir tetikçi tutmaya karar veriyor ve bu süreçte tanıştığı Cello ile beklenmedik bir aşka yelken açıyorlar. Ancak mutlulukları kısa sürüyor ve iki karakterin karşılaşacağı büyük tehlike, Madam Bora'nın Pissoir Bar'ında gerçekleşiyor.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, "Sevgili Katilim Berlin" filminin gösterimi yapıldı. Filmin gösteriminin ardından yönetmen Neco Çelik (fotoğrafta), yapımcı Murat Şeker, görüntü yönetmeni Emrah Çelik ve oyuncu Larissa S. Herden'in katılımıyla aynı salonda söyleşi düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr