12.10.2024-00:33 (Son Güncelleme:12.10.2024-00:33)

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Gülizar' Filmi Gösterildi

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmen Belkıs Bayrak’ın 'Gülizar' filmi ilk kez gösterildi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Gülizar' Filmi Yayınlandı

Bu yıl 61'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Belkıs Bayrak'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Gülizar' filmi izleyiciyle buluştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile düzenlenen bu prestijli festival, film gösterimleri, söyleşiler ve çeşitli oturumlarla dolu bir program sunmaya devam ediyor.

Filmin Türkiye Prömiyeri

Filmin Türkiye prömiyeri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Ecem Uzun, Bekir Behrem, Aslı İçözü, Hazal Torlak, Hülya Aydın, Ernest Malazogu, Hakan Yufkacıgil, Şehsuvar Aktaş ve Serdar Bordanacı'nın rol aldığı 'Gülizar' film gösteriminin ardından, yönetmen Belkıs Bayrak, oyuncular ve film ekibiyle birlikte bir söyleşi düzenlendi.

Yönetmenin Duygusal Anları

Bölge halkının ilgiyle takip ettiği etkinlikte, Belkıs Bayrak seyircilerin sorularını yanıtlayarak duygusal anlar yaşadı. "Film ilk gösteriminde bu kadar heyecanlı olmak harika. İzleyicilerin gösterdiği ilgi için hepsine teşekkür ederim." diyen Bayrak, film sürecinin 5 yıl sürdüğünü anlattı. Eğitim aldığı dönemde hocasından dinlediği bir hikaye üzerine çalışmaya başladığını belirtti.

Filmin Teması ve İçeriği

'Gülizar', düğün hazırlıkları sırasında yaşadığı taciz olayı sonrası genç kadının yaşadığı içsel çatışmaları ve takıntılı bir durumu ele alıyor. Gülizar'ın hikayesi, saldırganı tanıdığı an itibarıyla bir klostrofobi haline dönüşüyor.

Bu festival, Türk sinemasının değerli eserlerini tanıtarak, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatma amacını güdüyor.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında "Gülizar" filminin gösterimi yapıldı. Gösteriminin ardından, yönetmen Belkıs Bayrak, oyuncular ve film ekibinin katılımıyla aynı salonda söyleşi düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr