08.10.2024-19:36 (Son Güncelleme:08.10.2024-19:36)

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Acı Kahve" Filmi Gösterildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Acı Kahve" filmi seyirciyle buluştu. Film, toplumsal cinsiyet ve aile dinamiklerini ele alıyor.

Antalya'da 61. Altın Portakal Film Festivali Heyecanı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve tartışmalarla devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli etkinlikte, Soner Sert'in yönetmenliğini üstlendiği "Acı Kahve" filmi izleyicilere sunuldu.

Film Gösterimi ve Söyleşi

Antalya'nın Atatürk Kültür Merkezi, Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen gösterimde, film sonrası yönetmen Soner Sert ve oyuncular izleyicilerle bir söyleşi yaptı. Sert, filmin tek mekanda çekildiğini ve sadece 10 günlük bir çalışma süresiyle tamamlandığını belirtti.

Filmin Teması ve Mesajı

"Acı Kahve", bir nişan töreni sırasında kız tarafının evinde toplanan aileler arasında yaşanan gerilimleri ele alıyor. Filmin, toplumsal cinsiyet rolleri ile siyasi meseleler üzerine çeşitli tartışmalara zemin hazırladığını dile getiren Sert, film aracılığıyla "küçük burjuva değerleri ve erdemsizlikleri" üzerine bir anlatım sunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Oyuncuların İfadeleri

Filmin başrol oyuncularından Nazan Kesal, çalışmanın çok keyifli geçtiğini ve birlikte 10 günde filmi çektiklerini ifade etti. Kendisi karakterini eleştirirken, "Anne rolünü iyi oynadığımı düşünmüyorum, ancak bu film Türkiye'deki aile dinamiklerini sorgulayan önemli bir yapıdaydı." dedi.

"Acı Kahve", izleyicilere düşündürücü bir hikaye sunarken, aileler arasındaki tartışmaların derin anlamlara ulaştığını gösteriyor. Damatla ilgili ortaya çıkan bir cinayet haberi, gecenin gerginliğini artırarak herkesi maskelerini çıkarmaya zorlar.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında "Acı Kahve" filmi gösterildi. Bir kız isteme gecesinde yaşananların konu edildiği filmin gösterimi sonrası düzenlenen söyleşiye, filmin senaryosunu ve yönetmenliğini üstlenen Soner Sert (sol3), oyuncular Nazan Kesal (sol4), Buçe Buse Kahraman (solda), Reha Özcan (sağ3), Şerif Erol (sağ2), Atay Yıldız (sağda), Benian Dönmez (sağ4) ve Name Önal (sol2) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr