06.10.2024-22:27 (Son Güncelleme:06.10.2024-22:27)

6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Ödül Töreniyle Kapanış Yaptı

İstanbul'da düzenlenen festival, Filistinli sanatçılara ödüller sunarak veda etti. Festivale damgasını vuran ödüller ve konuşmalar detaylı olarak paylaşıldı.

6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Ödül Töreni Gerçekleşti

Bu yıl Filistinli şair Mahmud Derviş anısına özel olarak gerçekleştirilen 6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Festival, sanatseverleri buluşturmak amacıyla İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlendi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Festivalde Dostluk Onur Ödülü, ünlü Filistinli yönetmen Michel Khleifi ve karikatürist Hasan Aycın'a, En İyi Film Ödülü ise yönetmen Majdi Al Omari’nin eserine layık görüldü.

Ödül töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) müzik dinletisi ile başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, törende yaptığı konuşmada Filistin halkına selam gönderdi ve Filistin sinemasının halkın mücadele ruhunu yansıttığını belirtti.

Festivalin Temaları ve Sorumluluk Mesajı

Festival Başkanı Faysal Soysal, Gazze'de yaşananların insanlık adına bir sorumluluk oluşturduğunu vurgulayarak, "Ölen çocuklar ve siviller, yaşamımızda bir mesuliyet oluşturdu. Eğer geleceğimizi umursuyorsak bu sorumluluğu üstlenmeliyiz," dedi.

Festival ekibinin gösterdiği çabaya dikkat çeken Soysal, bu yılki temanın Filistin olarak belirlendiğini ifade etti.

Şiir Performansları ve Jüri Değerlendirmesi

Festivalde performans sergileyen Darin J. Sallam, Mahmud Derviş'in ünlü şiirini seslendirirken, televizyon sunucusu Serdar Tuncel ve Elif Nuray da Derviş'in farklı eserlerini okudu.

Jüri Başkanı Tarık Tufan, bu yıl festivalin önemli bir katkı sağladığını ve sinemanın dünyadaki olaylara ışık tutmada etkin bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Ödül Töreninin Sonuçları

Festivalin çeşitli ödülleri ile dikkat çeken yapımlar arasında “Shattered Memory” filminin yönetmeni Hayat Laban ve Ward Kayyal yer aldı. Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü, Ömer Ferhat Özmen’e, Mansiyon Ödülü ise Saif Hammash’a verildi.

Törende Jüri Özel Ödülü Tariq Rimawi'nın “Zoo” filmiyle, En İyi Film Ödülü ise Majdi Al Omari'nin “Mar Mama” filmiyle taçlandırıldı. Ödül töreni, “Mar Mama” filminin gösterimiyle sona erdi.

İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşan ve bu yıl Filistinli şair Mahmud Derviş anısına düzenlenen "6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali", ödül töreniyle sona erdi. Filistinli yönetmen Michel Khleifi (solda), festivalin "Dostluk Onur Ödülü"ne değer görüldü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr