23.09.2024-11:29 (Son Güncelleme:23.09.2024-11:29)

6 Şubat Depreminin Yaraları Sarılıyor: 30 Bin Köy Evi Teslim Edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan merkez ve köy evlerinin inşasına devam ediyor. Yıl sonuna kadar 30 bin köy evinin vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Asrın Felaketi olarak tarihe geçen, Kahramanmaraş merkezli depremin yarattığı enkazların ardından Hatay'da inşası tamamlanarak, yerleşime açılan köy evlerin görüntülerini paylaşarak,'' Devletimiz de hükümetimiz de çok güçlü. Bize güvenen hiçbir vatandaşımızı yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız. Hatay’ımıza bağlı köylerde, depremden etkilenen vatandaşlarımıza; tek katlı, yöresel mimariye uyumlu, depreme dayanıklı, modern konutlar teslim ediyoruz. Gözünüz aydın, haneniz şen olsun.” dedi.

30 Bin Köy Evi Teslim Edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremde, afetten etkilenen bölgelere bugüne kadar yaklaşık 60 bin köy evinin ihalesinin yapıldığını belirterek, “Köy evlerimizin inşaatları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 30 bin kadar köy konutunu teslim etmek” dedi.


''Evlerde Kaliteye, Mahremiyete Önem Gösteriyoruz''

''Yeni köyler ve konutlar inşa ediyoruz. Bakanlığımızın geliştirdiği 6 farklı tipte köy evi mevcut. Hem yörenin coğrafi özelliklerine hem de talep durumlarına dikkat ederek uygun olan köy evi tipini seçiyoruz ve bunların inşasına başlıyoruz. Yaptığımız köy evlerinde kaliteye, mahremiyete özellikle önem gösteriyoruz. Köy konutlarımız depreme dayanıklı ve ısı yalıtımlı olarak inşa edilmektedir. Amacımız, en kısa sürede afetzede kardeşlerimizi huzurlu, mutlu ve güvenli yuvalarına kavuşturmak.''

Hatay'da Teslim Edilen Ev Sayısı 5 Bini Bulacak

6 Şubat depreminde en çok yıkıma neden olan illerden Hatay'da bu yılın sonuna kadar teslim edilen köy evi sayısı 5 bini bulacak. Kırıkhan ilçesi Saylak Mahallesi’nde de 76 köy evi tamamlandı. Depremzedeler yıkılan evlerinin yerine yapılan modern köy evlerine taşınmaya başladı.

damlaeroglu@haber365.com.tr