12.10.2024-16:30 (Son Güncelleme:12.10.2024-16:30)

5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali'nde Heyecan Dolu Yüzme Yarışları

Fethiye'de düzenlenen festivalde uluslararası yüzme yarışları yapıldı. Sporcular rekabet dolu anlar yaşadı.

5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali'nde Yüzme Yarışları Gerçekleşti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali çerçevesinde açık su yüzme yarışları yapıldı.

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğin ikinci haftasında, Ölüdeniz'deki 1500 ve 3000 metrelik parkurlarda gerçekleştirilen yarışlara 19 ülkeden 231 sporcu katıldı.

Yarışların Kazananları Belli Oldu

1500 metre yarışında erkeklerde Ögeday Samatlı, kadınlarda ise Sıla Pazar birinci oldu. 3000 metre kategorisinde ise erkeklerde Duygun Yurteri, kadınlarda Zeynep Balto zirveye yerleşti.

Etkinlikteki Diğer Programlar

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, gazetecilere verdiği demeçte, Kelebekler Vadisi'nden Ölüdeniz'e yüzme yarışı yapılacağını duyurdu. Yiğit, Ölüdeniz’in benzersiz bir bölge olduğunun altını çizerek, "Alternatif turizm kapsamında buraya sporcu çekmekte bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yüzme branşında 4 farklı kategoride 1731 sporcu yer alacak ve bu, ilçemizdeki en yüksek sayılardan biri. Gelecek yıllarda da bu etkinliği artırarak sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Sporcuların Düşünceleri

Kadınlar 3000 metre kategorisinde birinciliği elde eden Zeynep Balto, bu yarışın kendisi için bir ilk olduğunu belirtti ve Ölüdeniz'de yüzmenin çok keyifli olduğunu söyledi. Balto, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erkekler 3000 metre birincisi Duygun Yurteri, geçen yıl da zaten 3000 ve 6000 metreyi yüzdüğünü, yarın 6 kilometre daha yüzeceğini aktardı. Yurteri, "Burada olmak çok keyifli, hava ve su mükemmel. Bu dönemde buraya gelmek çok hoş oluyor," dedi.

Ödül Töreni

Yarışlarda dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali kapsamında açık su yüzme yarışları yapıldı. Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen festivalin ikinci haftasında, Ölüdeniz'de 1500 ve 3000 metrelik parkurlarda gerçekleştirilen yarışlara 19 ülkeden 231 sporcu katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr